Την Γυμναστική αν δεν την Αμελήσεις απο την Ζωή σου,δεν θα σε Παρατήσει Ποτέ!

Την Γυμναστική αν δεν την Αμελήσεις απο την Ζωή σου,δεν θα σε Παρατήσει Ποτέ!

Ενα από τα πλεονεκτήματα της δουλειάς μου είναι ότι συναναστρέφομαι με ανθρώπους με εξέχουσα προσωπικότητα ,που μου δίνουν δύναμη σε δύσκολες φάσεις  της ζωής μου.Ένα τέτοιο άτομο είναι η  Φωτεινή μητέρα 2 παιδιών με την οποία έχουμε έρθει κοντά στο χώρο του γυμναστηρίου.Είναι ένα άτομο που θα ήθελα να είναι πρότυπο για όλους μας. Δε θα πω πολλά , θα αφήσω τη Φωτεινη να μας πει την εμπειρία της για όλο αυτό που ζει και το λένε Γυμναστική = τρόπος ζωής.
´´Ονομάζομαι Φωτεινή και είμαι μητέρα δύο μικρών αγοριών τεσσάρων και δύο χρονών αντίστοιχα.Από την ηλικία των έξι ετών ξεκίνησα να ασχολούμαι με την ενόργανη γυμναστική και μέχρι να φτάσω στα δώδεκα μου δοκίμασα σχεδόν όλα τα αθλήματα για να δω ποιο ταιριάζει στην προσωπικότητα μου.Σε ηλικία δεκατριών ετών με είδε ένας γυμναστής να πετάω μια μπάλα με δύναμη στο προαύλιο του σχολείο μου και για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια με κέρδισε ένα πολύ δυνατό και έξυπνο άθλημα..το χάντμπολ.
Σαν γυναίκα πρέπει να ευχαριστήσω την γυμναστική,από την οποία δεν πήρα μόνο ένα καλό και υγιή σώμα,αλλά που μου ξύπνησε συναισθήματα που δεν γνώριζα να χρησιμοποιήσω…Υπομονή, επιμονή, πειθαρχεία, αντοχή, δύναμη, ψυχολογική εκτόνωση, ανακούφιση, ψυχραιμία, ευτυχία και πολλά άλλα τα οποία με τον καιρό έγιναν πιο δυνατά.

Κατά την διάρκεια και των δύο εγκυμοσύνων μου ο μεταβολισμός που είχε μάθει να έχει το σώμα μου με βοήθησε να μην πάρω πάνω από οχτώ κιλά και ας έτρωγα ότι ήθελα και σε ότι ποσότητα.
Η ζωή με τα παιδιά είναι ένα πολύ μεγάλο σοκ που έρχεται,αλλά πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να έχουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας.Με οργάνωση και επιμονή μπορούμε να αισθανόμαστε κάθε μέρα και καλύτερα.Η διαφορά στο σώμα μας αλλάζει την ψυχολογία και την διάθεση μας.Μην τα παρατάτε ποτέ και κάθε μέρα που αισθανόσαστε ψυχολογικό ράκος πηγαίνετε γυμναστήριο,τρέξτε,κάντε yoga,Pilates,διαλογισμό.Δεν έχετε πολύ ώρα;με μόλις 20 λεπτά από τον χρόνο σας κάντε πλατφόρμες δόνησης.Έγω παίρνω και τον μικρό μου γιο μαζί στο καρότσι και με βλέπει την ώρα που γυμνάζομαι….Δεν σας φτάνει αυτό για να ξεδώσετε;κάντε πυγμαχία,που εκτινάζει την αυτοπεποίθηση σας στα ύψη. Σας μαθαίνει να παλεύετε μέσα και έξω από το ρινγκ και από το πρώτο λεπτό προπόνησης σταματάς να σκέφτεσαι προβλήματα που δια μαγείας στο τέλος, φεύγεις νικητής .
Πάντα πρέπει να σκέφτεσαι θετικά και να κοιτάς μπροστά.Ποτέ δεν είναι αργά για να φτάσεις όσο πιο ψηλά μπορείς και να ξεκινήσεις κάτι που πραγματικά θα αλλάξει την ζωή σου…δεν παίζει ρόλο εάν είσαι νέος ή μεγαλύτερος.,η γυμναστική είναι για όλους,μην ξεχνάς λοιπόν να γυμνάζεσαι συστηματικά και τα οφέλη που θα πάρεις θα είναι μόνο καλά..για σένα αλλά και για τα παιδιά σου .
«Την γυμναστική αν δεν την αμελήσεις από την ζωή σου,δεν θα σε παρατήσει ποτέ.!!».
Σε ευχαριστώ Φωτεινή….