Τα 4 Χειρότερα Λάθη που Κάνουμε στη Διατροφή του Δεκεμβρίου

Τα 4 Χειρότερα Λάθη που Κάνουμε στη Διατροφή του Δεκεμβρίου

Δεκέμβριος είναι η εποχή που οι θερμίδες διακοπών παραμονεύουν σε κάθε γωνία.
Τραπέζια με την οικογένεια, επαγγελματικές γιορτές, ονομαστικές εορτές , πάρτυ, διάφορες εκδηλώσεις…παίρνετε την εικόνα.

Αλλά ακόμα και αν προσπαθήσουμε να είναι «καλή»  η εικόνα μας στις διακοπές και να επιμείνουμε σε υγιεινές συνήθειες, θα μπορούσαμε ακόμα να διαπράττουμε λάθη στη δίαιτα μας που θα μας αφήσουν μερικά κιλά παραπάνω. Για αυτό σας προτείνω μερικά tips:
1) Μην παραλείπετε γεύματα για να γλιτώσετε θερμίδες
Μη παραλείπετε γεύματα για να αφαιρέσετε θερμίδες από το διαιτολόγιο σας γιατί τότε θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.Σκεφτείτε ότι το σώμα μας είναι μια μηχανή που άμα δε τη γεμίσουμε, θα σταματήσει. Ετσι και ο οργανισμός μας χρειάζεται “γέμισμα” ανά 2,5 ώρες.

2) Να σκέφτεσαι τις υγιείς θερμίδες
Μπορείς στις διάφορες συνεστιάσεις που παρεβρίσκεσαι να προτιμάς ότι έχει τις λιγότερες θερμίδες και συνήθιζε να γεμίζεις ένα πιάτο και όχι να τσιμπολογάς από το μπουφέ. Ετσι θα έχεις πλήρης εικόνα των θερμίδων που προσθέσες.

3) Εορταστικό αίσθημα με τα κοκτέιλ διακοπών
Έχοντας ένα ποτό ή δύο σε ένα πάρτι διακοπών είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε, και να ενταχθούμε στην ευθυμία της στιγμής. Ωστόσο, είναι εύκολο να αισθάνεστε λίγο πολύ εορταστικά αφού έχετε πιει μερικά ποτήρια.
Αν πίνετε όμως  πάρα πολύ, δεν έχετε τόσο πολύ τον έλεγχο πάνω στο τι τρώτε.
Εάν αισθάνεστε εκτός τόπου χωρίς ποτό στο χέρι σας, μπορείτε να πίνετε εναλλασσόμενα  ανθρακούχο νερό με μια φέτα lime στο μεταξύ των αλκοολούχων ποτών.

4) Να γυμνάζεσται όσο μπορείτε περισσότερο
Η τακτική άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη διαχείριση των υπερβολικών θερμίδων κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών. Για παράδειγμα, ένα κομμάτι καρυδόπιτα θα σας προσθέσει πίσω περίπου 500 θερμίδες.