Το αγαπημένο σε όλους μας ρυζόγαλο γίνεται ποιο υγιεινό και διαίτης με τις αλλαγές που θα σας προτείνω.
-Αντί για ζάχαρη χρησιμοποιούμε φρουκτόζη
Το ξέρατε ότι με τη φρουκτόζη αντί για ζάχαρη δε γλιτώνουμε μόνο τις θερμίδες αλλά επειδή έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με τη λευκή ζάχαρη ,μας παρέχει ενέργεια για περισσότερη ώρα χωρίς να πεινάμε.
Σας δίνω μια συνταγή για ρυζόγαλο light που σας προσθέτει 159kcal/μερίδα αντί για 225 που σας προσθέτει ενα κανονικό ρυζόγαλο.
Υλικά (για 5 άτομα)
1 φλιτζάνι ρύζι καστανό(αναποφλοίωτο)
1 λίτρο γάλα 0% λιπαρά
4-5 γαρίφαλο
2 σωλήνακια βανίλια
Κανέλα
Λόγω του αναποφλοίωτου ρυζιού, το ρυζόγαλο παίρνει λίγο ποιο σκούρο χρώμα από το συνηθισμένο.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το ρύζι.Το ρίχνουμε σε 2 1/2 φλιτζάνια νερό που βράζει στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας πολύ καλά. Το καστανό ρύζι θέλει παραπάνω χρόνο βρασμού.Αφού βράζει και έχει εξατμιστεί το νερό σχεδόν τελείως, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Πριν πήξει αρκετά,ρίχνουμε τα γαρίφαλο,τη φρουκτόζη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφαιρούμε απο τη φωτιά πριν απορροφηθεί τελείως το γάλα, βγάζουμε απο μέσα τα γαρίφαλα και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Διατηρείται και σταθεροποιείται μεσα στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με κανέλλα κατά το σερβίρισμα.
Όποιο γλυκό επιθυμείτε , στείλτε το, στο email μου (fotini.bitrou@gmail.com) ή με μήνυμα στο inbox του Facebook .
Θα έχετε απάντηση το συντομότερο!!!