Παραμονές Χριστουγέννων και σήμερα μετά το πρωινό μάθημα Yoga της Παρασκευής όπως συνηθίζω κάθε πρωί Παρασκευής και Δευτέρα απόγευμα μετά το μάθημα σερβίρω στους μαθητές μου τσάι δικής μου εμπνεύσεως βοηθώντας τους μαθητές μου να αποφορτιστούν και να χαλαρώσουν.
Είχε μεγάλη επιτυχία το τσάι για αυτό σας το συστήνω ανεπιφύλακτα και σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα!
Οδηγίες
Χρησιμοποίησα από τα παρακάτω:
1. Βότανο μάραθος που συμβάλλει στην καρδιααγγειακή υγεία και στο πεπτικό,είναι καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος και καλίου και όχι μόνο
Οι καρποί του περιέχουν αιθέρια έλαια τα οποία δρουν ως διουρητικά. Διεγείρουν την έκκριση των γαστρικών υγρών,είναι πιο δραστικοί από τα άλλα μέρη του φυτού.http://www.arkefthos.com/
Το Λαπάχο ή ιπέροξο φτιάχνεται από το φλοιό του δέντρου Lapacho ( pau d’arco ) και έχει μια πικρή και γήινη γεύση. Είναι επίσης γνωστό ως το τσάι των Ίνκας καθώς το χρησιμοποιούσαν ως γιατρικό. Συγκεκριμένα φημίζεται για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού, τη βελτίωση αίματος, την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης διαβήτη, ουρολοιμώξεων, αρθριτικών, γαστρεντερικών και άλλων προβλημάτων.
Μέσα πρόσθεσα Κανέλλα,γαρύφαλλο ,κάρδαμο,μαύρο πιπέρι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές δράσεις τους και μια κουταλιά μέλι.
Έβρασα νερό και τα πρόσθεσα όλα μαζι τα άφησα για 10′ και έτοιμο το Christmas tea!