Σεμινάριο Nada Yoga ΗΧΟΥ με τον Στέλιο Καρπαθάκη

Σεμινάριο Nada Yoga ΗΧΟΥ με τον Στέλιο Καρπαθάκη

Η σανσκριτική λέξη nada σημαίνει ήχος ή ροή και yoga σημαίνει ένωση, επομένως οι πρακτικές της nada yoga μπορούν να κατανοηθούν ως ένωση μέσω του ήχου ή της ροής του ήχου, συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές ήχων ή μουσικής.
Μέσω αυτής της επιστήμης των ήχων αποκτούμε επίγνωση συχνοτήτων που ακούγονται όπως οι εξωτερικοί ήχοι, εσωτερικοί ήχοι και ‘’άηχοι’’ ήχοι  που δεν είναι αντιληπτοί από το όργανο της ακοής.
Όταν ο νους εσωτερικεύεται ερχόμαστε σε επαφή με τους ήχους της ύπαρξης μας που είναι σε συνεχή, αδιάκοπη ροή και ονομάζονται aksharas  που σημαίνει αιώνιοι άφθαρτοι ήχοι.
Άλλοι κλάδοι της nada yoga ακόμη πιο εύκολα προσβάσιμοι για όλους τους ανθρώπους είναι τα mantra και το kirtan ,τα mantra είναι ηχητικές δονήσεις που απελευθερώνουν το νου από τους περιορισμούς κι εμμονές του και έχουν βαθιά επίδραση στο σωματικό ,νοητικό και παραψυχικό επίπεδο, μέσα από τις θετικές δονήσεις εναρμονίζουν το φυσικό, ενεργειακό αλλά και τα πιο λεπτοφυή σώματα μας.
Το kirtan είναι η μελωδική ομαδική απαγγελία των mantra και είναι μια ισχυρή πρακτική που παρακάμπτει το νου απελευθερώνει τα συναισθήματα και βοηθά στη σωστή διαχείριση τους έτσι ώστε να εισχωρήσουμε και να γνωρίσουμε το εσωτερικό μας σύμπαν.
Τραγουδάμε όλοι μαζί με αίσθημα ,αγάπη και αφοσίωση. Είναι γνωστό ως και το εκστατικό τραγούδι της καρδιάς.
Music has so much power that it can free your ego. Through kirtan you can reach the highest pinnacle of spiritual experience. Not by yoga or by any other means but by kirtan alone can you have the vision of the Divine.
 -Swami Satyananda Saraswati
Η φωνή μας είναι το μέσο επικοινωνίας με τους γύρω μας αλλά και με τον εαυτό μας.
Οι φωνές μας αντηχούν μέσα κι έξω από εμάς ταυτόχρονα ,δονούν σώμα, νου και ψυχή ανταλλάσσουν λόγια ,συναισθήματα αντανακλούν την εσωτερική βαθύτερη φωνή μας τη φωνή της καρδιάς , μας συνδέουν με τη δημιουργικότητα, τη χαρά της ζωής, σε αυτό το ταξίδι ακολουθούμε την εσωτερική διαδρομή μαζί με τα chakra εξερευνώντας τις πιο χαμηλές ενστικτώδεις περιοχές μέχρι τις πιο λεπτές ποιότητες του ανώτερου εαυτού μας.
Το σεμινάριο της nada yoga είναι κάτι παραπάνω από τη γνώση και τεχνική της φώνησης είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε το λόγο για τον οποίο έχουμε έρθει στη ζωή, για να ανακαλύψουμε αυτό που είμαστε αληθινά γνωρίζοντας διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας , για να μάθουμε μέσα από την αίσθηση πληρότητας της ατομικότητας να συνυπάρχουμε στην αίσθηση πληρότητας της ομαδικότητας.
Θα δοθούν πρακτικές απλές έτσι ώστε η γιόγκα του ήχου να γίνει εύκολα μια καθημερινή μας συνήθεια μέσα από την οποία θα μπορέσουμε να αποκομίσουμε τα οφέλη που είναι σχεδιασμένη να προσφέρει στην φυσική μας ύπαρξη σε όλα τα επίπεδα σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό.
Είμαι πολύ χαρούμενος που το μοναδικό αυτό σεμινάριο έχει την ευκαιρία να φιλοξενηθεί στον υπέροχο στούντιο ΚΟΥΡΟΣ της Φωτεινής Μπήτρου,  μιας εξαιρετικής δασκάλας που είναι πολύ αγαπητή στην Αίγινα κι όχι μόνο, που έχει πολυετή εμπειρία και φροντίδα για την εξέλιξη των μαθητών της σε όλα τα επίπεδα.
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι ανεξάρτητα ηλικίας, σωματικής ή μουσικής εμπειρίας να μοιραστούμε την επιστήμη της ένωσης με τη ροή του ήχου τη nada yoga.
Στέλιος Καρπαθάκης

Υ.Γ. Όποιος ενδιαφέρεατι να ζήσει αυτη την εμπειρία με τον Στέλιο να επικοινωνησει μαζί μας fotini.bitrou@gmail.com , 6932431281