Λίπος Γύρω απο τη Μέση?

Λίπος Γύρω απο τη Μέση?

Μήπως προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τα παχάκια γύρω από τη μέση;  Εάν η περιφέρεια της μέσης σας έχει μεγαλώσει και η κοιλιά σας έχει γίνει πλαδαρή ο λόγος είναι τα παραπανίσια κιλά που έχετε βάλει.

Το κοιλιακό λίπος στο ανθρώπινο σώμα, υπήρχε από την αρχή του ανθρωπίνου γένους, διότι όταν η τροφή ήταν λιγοστή, τότε ήταν πολύ χρήσιμο να αποθηκεύεται λίπος στην κοιλιά, ώστε να χρησιμοποιηθεί αργότερα για την επιβίωση του ανθρώπου. Αλλά τώρα που τα τρόφιμα είναι άφθονα, το κοιλιακό λίπος όχι μόνο δεν είναι χρήσιμο, αλλά είναι ιδιαίτερα τοξικό και επιβλαβές. Η υπερβολική συσσώρευση βάρους στην κοιλιακή χώρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την διαταραχή των λιπιδίων του αίματος (υψηλή χοληστερόλη), την αγγειακή φλεγμονή, την αντίσταση στην ινσουλίνη, την υπέρταση, το σακχαρώδη διαβήτη, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Το επιπλέον βάρος στο στομάχι είναι γεμάτο από τις τοξίνες που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος. Από εκεί, οι τοξίνες λειτουργούν ως μία “βόμβα” γιατί παράγουν πολλές ελεύθερες ρίζες και άλλα επιβλαβή “υποπροϊόντα” του μεταβολισμού. Η διαδικασία αυτή προκαλεί φλεγμονή, ορμονικές ανισορροπίες, αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, υπέρταση και οδηγεί σε πρόωρη καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων.

 Η αιτία της συσσώρευσης του λίπους στην κοιλιά είναι η μακροχρόνια διαταραχή της ισορροπίας βιοχημικών του σώματος που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως ο καθιστικός τρόπος ζωής, το υπερβολικό άγχος, το κάπνισμα, το πολύ αλκοόλ και η ανθυγιεινή διατροφή.

Μερικές συμβουλές:

1. Μειώστε το μέγεθος των μερίδων σας κατά 25%. Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα και γεμίστε τα με λαχανικά και φρούτα ως έναν τρόπο για σταθερή απώλεια βάρους.

2. Καταναλώστε τρεις μερίδες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικών κάθε μέρα. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το να συμπεριλαμβάνει κανείς χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα ως τμήμα μιας διατροφής ελεγχόμενων θερμίδων οδηγεί σε χαμηλότερη περιφέρεια μέσης και αυξημένη κοιλιακή απώλεια βάρους, καθώς και σε καλύτερη απώλεια βάρους συνολικά.

3. Προτιμήστε προϊόντα ολικής αλέσεως. Έρευνα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε προϊόντα ολικής αλέσεως έχουν μικρότερη μέση και λιγότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση εκείνους που τρώνε επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Επιπλέον, τα προϊόντα ολικής αλέσεως παρουσιάζουν μία θετική επίδραση στην ευαισθησία στην ινσουλίνη και το να τρώτε τέτοιου είδους δημητριακά σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να ελέγχετε το αίσθημα της πείνας.

4.Πίνετε 2 με 3 λίτρα νερό την ημέρα.Πίνετε μόλις ξυπνήσετε 3 ποτήρια νερό,βοηθάει στην αποβολή τοξινών που μάζευει ο οργανισμός κατα τη διάρκεια της νύκτας.

5.Αντικαταστήστε λίπη τα κορεσμένα με ακόρεστα. Τα ακόρεστα λιπαρά βρίσκονται στα καρύδια, στα λιπαρά ψάρια, στους σπόρους και στο αβοκάντο. Τα ακόρεστα λιπαρά έχουν την ικανότητα να επιβραδύνουν τον ρυθμό με τον οποίο αδειάζει το στομάχι και απελευθερώνει τη γλυκόζη στο αίμα, ενώ παράλληλα  συμβάλουν στη μείωση της φλεγμονής και να σας κάνουν λιγότερο ανθεκτικούς στην ινσουλίνη.

6.Τρώτε μικρά και συχνά. Η παράλειψη του πρωινού και τα μεγάλα κενά μεταξύ των γευμάτων οδηγούν σε αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, η οποία συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα κοιλιακού λίπους.

7.Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας έστω και για δέκα λεπτα την ημέρα!

http://www.purefitness.gr/trainers/μεση-δαχτυλιδι-σε-10-λεπτα/

http://www.purefitness.gr/trainerscat/tenminutesfitness/

Καλή επιτυχία!