Μείνετε Εν Κινήσει και Κερδίστε Χρόνια Ζωής

Μείνετε Εν Κινήσει και Κερδίστε Χρόνια Ζωής

Όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις τις καθιστικής ζωής, παχυσαρκία, μυοσκελετικά προβλήματα, πιασίματα, μεγαλύτερα οπίσθια. Όμως η είδηση πως η αυτή η ακινησία μπορεί ακόμα και να μας σκοτώσει, σίγουρα είναι λόγος για να χτυπήσει ο συναγερμός και να ενημερωθούμε καλύτερα.
Tο περιοδικό Women’s Health ήταν το πρώτο που αναφέρθηκε στην λεγόμενη “αρρώστια της καθιστικής ζωής” τρία χρόνια πριν, τονίζοντας πως εάν κάποιος κάθεται 55 ώρες την εβδομάδα, η γυμναστική δεν αποτελεί το μόνο αντίδοτο για να έχει καλή υγεία. Αυτή η αδράνεια μπορεί να καταστρέψει το μυαλό, τον κύκλο του ύπνου ακόμα και τα όργανα μας. Μπορεί ακόμα να μειώσει και την ζωή μας.
Σύμφωνα με το περιοδικό, οι γυναίκες που κάθονται περισσότερο από 6 ώρες την ημέρα, έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κάθε αιτία ανεξαρτήτως πόσο γυμνασμένες είναι, εν αντιθέσει με εκείνες που κάθονται λιγότερο από 3 ώρες.
Στον παρακάτω πίνακα θα βρεις έξυπνες λύσεις για να χάσεις βάρος αλλά και την αντίστοιχη τακτική τους για να το διατηρήσεις!

Για να χάσεις βάρος Για να το διατηρήσεις Η εξήγηση
Μείωσε την κατανάλωση αναψυκτικών, γλυκών, μπισκότων και άλλων λιχουδιών. Αύξησε την κατανάλωση άπαχης πρωτεΐνης, όπως φασόλια, ημιάπαχα γαλακτοκομικά και ψάρι. Όταν επικεντρώνεσαι σε αυτό που μπορείς να φας, αντί σε αυτό που δεν μπορείς, η υγιεινή διατροφή φαίνεται λιγότερο αυστηρή και πιο ικανοποιητική 
Άλλαζε το είδος της άσκησής σου όσο συχνότερα μπορείς.Συζήτησε με τον γυμναστή σου πως θα ήθελες το πρόγραμμα σου.Εξέφρασε τους προβλήματισμού σου και αν είναι ειδικός σίγουρα θα σου βρει τη λύση. Πιάσε την ίδια θέση στο αγαπημένο σου ομαδικό μάθημα κάθε εβδομάδα.Αμα κάποια μέρα δεν έχεις διάθεση για γυμναστική,σκέψου το πως αισθάνεσαι μετά τη γυμναστική σου.Αυτό θα σε πείσει να μη τη χάσεις με τίποτα. Οι περισσότεροι από όσους κάνουν δίαιτα δοκιμάζουν τα πάντα –bicram yoga, hot yoga,cross fit,trx,power plate ,zumba,trabolino ,aerobic ktl για να χάσουν κιλά. Όμως, ο μόνος τρόπος για να μείνεις πιστός σε κάτι είναι να σου αρέσει.
Έχε το νου σου στη συγκεκριμένη επιβράβευση: μια νέα,υγιείς και λεπτή σιλουέτα.”Ο τρόπος με τον οποίο θα γεράσουμε θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα ζήσουμε” Αριστοτέλης. Θυμήσου όλους τους λόγους για τους οποίους θέλεις να διατηρήσεις υγιές βάρος. Με το να επικεντρώνεσαι στα οφέλη που έχει ένας φυσιολογικός Δείκτης Μάζας Σώματος για την υγεία αντί για το τι λέει η ζυγαριά,μετατρέπεις ένα βραχυπρόθεσμο στόχο σε τρόπο ζωής.