Πως να Ζήσετε Περισσότερο

Πως να Ζήσετε Περισσότερο

Εδώ και αρκετά χρόνια συναντώ στο γυμναστήριο μου ανθρώπους  που γυμνάζονται καθημερινά το πρωί και είναι πάνω από 70 ετών και νομίζεις ότι είναι 50!

Η διάθεση τους πολύ καλή, έχουν όρεξη να γυμναστούν, (να φανταστείτε ότι από τις 8 και κάτι το πρωί περιμένουν να ανοίξει το γυμναστήριο, το οποίο υπό την επίβλεψη γυμναστή ανοίγει στις 8.30!) Είναι άνθρωποι που ξεκίνησαν να γυμνάζονται από τα 40,άλλοι που γυμνάζονται από 20 ετών! Από συζητήσεις που είχα μαζί τους κατέληξα, πρώτον σε 10 λόγους που πιστεύω ότι οδηγούν στην μακροζωία και πιστεύω ότι πρέπει να τους ακολουθήσουμε τους οποίους θα εκθέσω παρακάτω και δεύτερον στο συμπέρασμα ότι είμαι πολύ τυχερή που ζω σε αυτό το νησί και που μπορώ και εξασκώ το επάγγελμα που λατρεύω από τότε που γεννήθηκα..

Όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ ότι η φύση μπορεί να μας δώσει πολύ ενέργεια φτάνει να την εκμεταλλευτούμε σωστά. Η Αίγινα είναι ο ιδανικός προορισμός για κάποιον που θέλει να ζήσει ήρεμα, μακριά από την πόλη, (μόλις 40′ με το φλαίνγκ) και να ζήσει τις περισσότερες ή και όλες μέρες του χρόνου.

 9 λόγοι που οδηγούν στο δρόμο της μακροζωίας στον παράδεισο του αργοσαρωνικού την Αίγινα.

  1. Ζούνε σε ένα υγιές περιβάλλον με αποτέλεσμα να οξυγονώνεται καλύτερα ο οργανισμός.
  2. Μπορούν μέσα σε  15′ λεπτά να βρίσκονται στη θάλασσα ή στο βουνό
  3. Γυμνάζονται δίπλα στη φύση. Τρέξιμο, πεζοπορία, ποδηλασία, κολύμπι, γιόγκα (είτε στο γυμναστήριο, είτε στη φύση, στο νερό ).
  4. Κολυμπάνε ποιο συχνά στη θάλασσα και το χειμώνα ενισχύοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
  5. Τρώνε προϊόντα που καλλιεργούν οι ίδιοι. (ελαιόλαδο, ντομάτες ,πατάτες,φυστικια,αγγουρια,ροκα,χόρτα,σπανάκι,πορτοκάλια,μανταρινια ,κρασί κτλ)
  6. Τρώνε φρέσκα ψάρια  και κόκκινο κρασί που φημίζονται για την αντιοξειδωτική τους δράση.
  7. Κοιμούνται τουλάχιστον 8 ώρες το βράδυ
  8. Είναι ενεργοί στο sex ακόμα και μετά τα 70!
  9. Κάθε χρόνο υποβάλλονται σε πλήρη ιατρικό έλεγχο, έτσι ώστε ότι και να τους συμβεί το προλαμβάνουν άμεσα!

Μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι σε ένα νησί ξεκινάει ποιο νωρίς και τελειώνει ποιο αργά με αποτέλεσμα η διάθεση να αλλάζει προς το καλύτερο το μισό χρόνο! Η Αίγινα είναι τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από όλα…. pure fitness coming soon for U….