Η Παρουσία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη στους Αγώνες μας στην Αίγινα

Η Παρουσία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη στους Αγώνες μας στην Αίγινα

Είχαμε τη χαρά να νιώσουμε τη παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρου Γιαννιώτη, μέσω μιας επιστολής που έστειλε ειδικά για τους αγώνες μας. Η φυσική του παρουσία τελικά δεν κατέστη δυνατή, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαβάσετε το βιογραφικό του αλλά και τα σημαντικά λόγια της επιστολής του  και μακάρι τα παιδιά σας να ακολουθήσουν τη λαμπρή πορεία του!

Βιογραφικό 

O Σπύρος Γιαννιώτης, γεννήθηκε στην Αγγλία, στις 19 Φεβρουαρίου 1980.
Η πρώτη του επαφή με την πισίνα σημειώθηκε στην Κέρκυρα -απ’ όπου κατάγεται-, όταν Σπύρος ήταν σε ηλικία 5 ετών. Με μητέρα, πρώην κολυμβήτρια δεν μπορούσε να καταλήξει αλλού, και παρά τις δυσκολίες, η πισίνα τον κέρδισε.

Το 1999 μετακόμισε στην Αθήνα, ξεκινώντας προπονήσεις με τον Νίκο Γέμελο, που παραμένει ο προπονητής του μέχρι σήμερα. Μαζί διέγραψαν πορεία επιτυχιών, με διακρίσεις και πρωτιές σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το 2000 ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και έκτοτε έχει λάβει μέρος σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα. Στην πιο πρόσφατη, το 2012 στο Λονδίνο, αναδείχθηκε 4ος Ολυμπιονίκης, στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας.

Το 2012 ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην αρχαία Ολύμπια. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, στα βραβεία του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), και με βάση τη FINA (διεθνή ομοσπονδία) είναι ανάμεσα στους κορυφαίους κολυμβητές παγκοσμίως

 

Επιστολή Σπύρου Γιαννιώτη για την εκδήλωση μας:

TO KOΛYMΠI EINAI ENA AΘΛHMA ΠOY OΛA TA ΠAIΔIA MΠOPOYN NA ΞEKINHΣOYN

AΠO ΠOΛY MIKPH HΛIKIA! TA OΦEΛH AΠO TO KOΛYMΠI AΠEIPA ! ΘA ΣTAΘΩ OMΩΣ ΣE 2-3 BAΣIKA ( KAI ΛOΓΩ THΣ EΠOXHΣ ΠOY ΔIANYOYME , KAΛOKAIPI ) . TA ΠAIΔIA EPXONTAI ΣE EΠAΦH ME TO NEPO AΠO MIKPHHΛIKIA KAI MAΘAINOYN

NA KOΛYMΠOYN , ΠPAΓMA AΠAPAITHTO ΓIA THN XΩPA MAΣ KAI TIΣ OMOPΦEΣ ΠAPAΛIEΣ THΣ ΩΣTE OΛA TA ΠAIΔIA NAXAIPONTAI TO KAΛOKAIPI TOYΣ ME AΣΦAΛEIA ( ΠANTA BEBAIA ME THN EΠIBΛEΨH ENHΛIKA ). OI KANONEΣ AΣΦAΛEIAΣ ΠPEΠEI NA THPOYNTAI ΠANTAAKOMA KAI ΣTO EΠIΠEΔO ΠPΩTAΘΛHTIΣMOY !

EΠIΣHΣ TO KOΛYMΠI ΓYMNAZEI OΛO TO KOPMI OMOIOMOPΦA XΩPIΣ

KATAΠONHΣEIΣ KAIEΠIBAPYNΣEIΣ KAI BOHΘAEI ΣE ΠOΛΛEΣ ΠEPIΠTΩΣEIΣ THN YΓEIA ( ΠX ΣE ΠEPIΠTΩΣEIΣ AΣΘMATOΣ ) ! ΘA HΘEΛA NA ΣAΣ EYXHΘΩ KAΛO KAΛOKAIPI, KAΛEΣ BOYTIEΣ KAI NA MHN

ΞEXNATE , H AΘΛHΣH EINAI YΓEIA !

ΦIΛIKA

ΣΠYPOΣ ΓIANNIΩTHΣ

*O Σπύρος μαζί με το προπονητή του Νίκο Γέμελο ξεκίνησαν στο Ελληνικό, κλειστό κολυμβητήριο για εκμάθηση κολύμβησης σε μικρά παιδιά. Εαν είστε Αθήνα δεν χάνετε τίποτα να το επισκεφθείτε ώστε τα παιδιά σας να εκπαιδευτούν από μεγάλους αθλητές και προπονητές του είδους!

περισσότερες πληροφορίες εδώ: facebook , www.swimacademy.gr

[vsw id=”xU7B1hPN-_U” source=”youtube” width=”585″ height=”344″ autoplay=”no”]