Μαγειρεύουμε στο Δάσος Γλυκιά Πίτα με Άγρια Βατόμουρα

Μαγειρεύουμε στο Δάσος Γλυκιά Πίτα με Άγρια Βατόμουρα

Πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσεις ένα ελαφρύ γλύκισμα στο δάσος; Πολύ απλό! Όταν αποφασίσεις να πας στο βουνό για πεζοπορία βάλε δυο μικρά τηγάνια στο σακίδιο σου, λίγο ελαιόλαδο και  κίτρινο οργανικό αλεύρι. Τα υπόλοιπα θα στα προσφέρει απλόχερα η φύση.

mountain yoga retreat

Υλικά
  • 1/2 kg κίτρινο οργανικό αλεύρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • άγρια βατόμουρα
  • λεμονόχορτο
Χρόνος 
  • 10′
mountain yoga retreat
Στα Άγραφακοντά στη Λίμνη Πλαστήρα είχα την ευκαιρία να κάνω πεζοπορία και μαζί με τον πολύπειρο οδηγό και μάγειρα Ιορδάνη από το Montanema Handmade Village ετοιμάσαμε μια γρήγορη συνταγή.
Μαζέψαμε στη πορεία μας προς το βουνό άγρια βατόμουρα. Η εποχή τους είναι τέλος καλοκαιριού μέχρι μέσα φθινοπώρου. Μόλις φτάσαμε κοντά σε μια πηγή στήσαμε τη φωτιά μας. Μαζέψαμε ξύλα και το περιβάλλαμε με πέτρες.
Εκτέλεση
Βάζουμε στο πρώτο τηγάνι τα βατόμουρα με λίγο νερό από τη πηγή. Το αφήσαμε μέχρι να σιροπιάσει ανάλογα τη δύναμη της φωτιάς. Στο τέλος ρίχνουμε το λεμονόχορτο.
Παράλληλα μέσα σε ένα ξύλινο μπολ ρίχνουμε στο κίτρινο οργανικό αλεύρι σιγά σιγά νερό της πηγής και πλάθουμε το ζυμάρι. Ανοίγουμε μετά το φύλλο μας , με τα χέρια μας στο άδειο μας τηγάνι. Μετά το αποσύρουμε.
Αρχίζουμε στο ίδιο τηγάνι μας και ζεσταίνουμε το λάδι. Μόλις καεί αρκετά απλώνουμε το φύλλο. Μόλις πάρει από τη μια πλευρά χρώμα το γυρίζουμε. Αμέσως αδειάζουμε στην επιφάνεια το φυσικό σιρόπι μας από βουτόμουρα που ετοιμάσαμε στο άλλο τηγάνι. Το αφήνουμε για 2′ και είναι έτοιμο να το φάμε κομμάτι κομμάτι, φυσικά με το χέρι.

— TIP —

Μην ξεχάσετε είτε να γλύψεται τα χέρια σας ή να τα πλύνετε μετά στη πηγή γιατί το κόκκινο χρώμα απο το βατόμουρο θα σας μείνει σε κάποιο απο τα ρούχα σας εαν κατά λάθος τα ακουμπήσετε
Καλή απόλαυση!
Φωτεινή
Οι εικόνες είναι από τη προετοιμασία του Yoga Retreat που θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Οκτωβρίου 2019 στο Monatanema στα Άγραφα – Λίμνη Πλαστήρα. Είναι μια από τις δραστηριότητες που θα ζήσουμε, μαζί με το μάζεμα των μανιταριών, κατά τη διάρκεια αυτού του 3μερου.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ…

 

Δείτε όλο το Βίντεο της εκτέλεσης