Γιατί οι άνδρες πρέπει να κάνουν γιόγκα;

Γιατί οι άνδρες πρέπει να κάνουν γιόγκα;

Με πολλά είδη γιόγκα, ακόμη και παραδοσιακά στυλ να έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να  βοηθήσουν τη μυική ενδυνάμωση, θα σκεφτόσασταν πως περισσότεροι άνδρες ήδη μεταπηδούν στη γιόγκα, δημιουργώντας μια νέα μόδα! Αλλά σύμφωνα με μια μελέτη από το Yoga Journal, από τους 20,4 εκατ ανθρώπους που κάνουν yoga στις ΗΠΑ, μόνο το 18% είναι άνδρες. “Είναι σχεδόν αστείο, όταν τα παιδιά λένε: δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνω γιόγκα, επειδή δεν είμαι ευέλικτος” ο Adrian Hummel, ένας δάσκαλος γιόγκα Bikram, δήλωσε στην Washington Post. «Είναι σαν να λέμε, είμαι πολύ αδύναμος, οπότε δεν μπορώ να σηκώσω βάρη. ”
Πολλοί πρωταθλητές διαφόρων αθλημάτων κάνουν γιόγκα, επειδή τους κρατά σε ηρεμία, βοηθώντας στην ανακούφιση του πόνου μετά τους αγώνες. Ο LeBron James, μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ, είναι ένας γιόγκι. Επομένως, γιατί είναι τόσοι πολλοί οι άνδρες που διστάζουν να δοκιμάσουν γιόγκα για πρώτη φορά;
Πολλοί άνδρες αρχικά αισθάνονται φοβισμένοι . Αν και πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι πολύ βαρετό γι ‘αυτούς, κάτι άλλο όμως συμβαίνει. «Ο εγωισμός τους ξεφουσκώνει, γιατί δεν μπορούν να κάνουμε κάποιες από τις πόζες” . Καλοί αθλητές είχαν εξαντληθεί από τη γιόγκα τη πρώτη φορά, αλλά εκείνοι που κόλλησαν με αυτό έμειναν χωρίς τραυματισμό σε όλη τη σεζόν, σύμφωνα με στατιστικές μελέτες.
Σε γενικές γραμμές, η γιόγκα είναι πολύ ασφαλής, όταν ασκείται σωστά και με την καθοδήγηση ενός επαγγελματία εκπαιδευτή με γνώσεις ανατομίας και εργοφυσιολογίας 
Οι άνδρες θα πρέπει να είναι επιπλέον προσεκτικοί σε σχέση με τις γυναίκες, λαμβάνοντας υπόψιν μια σημαντική αρχή της γιόγκα: Ακούστε το σώμα σας!
Εδώ είναι εδώ μερικοί σημαντικοί λόγοι για τους άνδρες γιατί πρέπει να κάνουν yoga:

1. Η γιόγκα βοηθάει στην απώλεια βάρους και σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής

yoga men Greece
Όποιος λέει ότι η γιόγκα δεν μπορεί να είναι ένα πλήρες πρόγραμμα δεν έχει κάνει αρκετά για γιόγκα, ακόμη και ήπιες μορφές γιόγκα που μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Εναλλακτικής Ιατρικής, υπέρβαροι άνδρες που ασκούνται στη γιόγκα και σε ασκήσεις αναπνοής σε καθημερινή βάση, έχασαν κατά μέσο όρο 4 κιλά σε μόλις 10 ημέρες. Βαθιά κοιλιακή αναπνοή είναι ένα σημαντικό μέρος της γιόγκα, και σύμφωνα με το Men’s Fitness , ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα και μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μια ορμόνη που αναγκάζει το σώμα σας να διατηρήσει το λίπος της κοιλιάς.
Προσθέστε σε αυτούς και ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και θετικές επιδράσεις στην πίεση του αίματος, τότε θα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι κρατάει τους άνδρες πάνω στο στρώμα τους. Γιόγκα συμβάλλει επίσης στην υγεία της καρδιάς, και τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στους  άνδρες στο δυτικό κόσμο.

2. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει να βελτιώσει άλλες προπονήσεις και να σας προστατέψει από τραυματισμούς

yoga men Greece
Με την αυξημένη δύναμη, την ευελιξία και την αντοχή που έχει αποκτηθεί με την εξάσκηση γιόγκα, θα επιτύχετε και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, η γιόγκα δημιουργεί μια βάση για την αποτελεσματική άρση βαρών. Διευρύνει το εύρος της κίνησης και αυξάνει την πρόσβαση σε περισσότερες μυϊκές ίνες, επιτρέποντας την πιο σημαντική υπερτροφία σε κάθε δεδομένη ομάδα μυών.Υπερτροφία είναι η διεύρυνση των μυών, η οποία αρχίζει σε κυτταρικό επίπεδο. Η γιόγκα αποτρέπει επίσης τραυματισμούς εξαιτίας καλά τεντωμένων μειών που θα ανακάμψουν πιο γρήγορα, για να μην αναφέρουμε τη mindfulness yoga που θα σας διδάξει την αυτογνωσία των όριων του σώματός σας.

3. Η γιόγκα μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο και να βελτιώσει τη σεξουαλική απόδοση

yooga men Greece
Τόσο η αυξημένη λίμπιντο οσο και η βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης έχουν συνδεθεί με την τακτική πρακτική της γιόγκα. Σε μια μελέτη του 2010, η γιόγκα έχει αποδειχθεί για να βελτιώσει όλους τους τομείς της σεξουαλικής λειτουργίας στους άνδρες. Οι τεχνικές αναπνοής και της συγκέντρωσης που διδάσκονται στη γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να διοχετεύσουν καλύτερα την σεξουαλική τους ενέργεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη σεξουαλική αντοχή, να σας κάνει πολύ πιο ευαίσθητους και να ανταποκρίνεστε στη σύντροφό σας. Αυτά σε συνδυασμό με τα οφέλη στη ψυχική υγεία της γιόγκα θα μπορούσε να κάνει θαύματα για τη βελτίωση όχι μόνο την υγεία σας, αλλά και στις σχέσεις σας.

4. Η γιόγκα βοηθά στην ανακούφιση από χρόνιο πόνο στη σπονδυλική στήλη

yoga men greece

Η γιόγκα μπορεί να φέρει τεράστια ανακούφιση σε άτομα που πάσχουν από διάφορες μορφές πόνου στην πλάτη, ιδιαίτερα χρόνιους πόνους στο κάτω μέρος της πλάτης. Για τους άνδρες που κάθονται όλη μέρα σε ενα γραφείο στη δουλειά τους, η γιόγκα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση του πόνου και τη κακή ευθυγράμμιση που σχετίζονται με παρατεταμένη καθιστική εργασία.Επίσης θα δώσει στη πλάτη σας, το λαιμό και τους ώμους σας το καλύτερο δώρο απ ‘όλα: την καλύτερη στάση του σώματος. Πιθανόν να έχετε ακούσει ανθρώπους να λένε η γιόγκα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ψηλός. Ενθαρρύνοντας τη σωστή στάση του σώματος βοηθάει τη πρόληψη σε μεγάλο βαθμό μελλοντικών πόνων.


5. Η γιόγκα μειώνει το άγχος και σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα

yoga men Greece
Πολλοί άνθρωποι ανατρέχουν στη γιόγκα όχι απαραίτητα για αυστηρά φυσικά οφέλη, αλλά σχετικά με την ψυχική τους υγεία. Εκτός από τη βελτίωση της συνολικής φυσικής κατάστασης, η γιόγκα είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για το άγχος, την κατάθλιψη και την αϋπνία. Οι στάσεις γιόγκα, ιδιαίτερα οι ανεστραμμένες, βοηθάνε τους ανθρώπους να απολαύσουν το υπόλοιπο της νύχτας, χαρίζοντας ανακούφιση από το στρες. Η γιόγκα βοηθά να επιβραδύνεις και συμβάλει στην ηρεμία όλη την ημέρα και τη νύχτα. Και στο σημερινό γρήγορο ρυθμό της ζωής, τα αναγκαστικά διαλείμματα από τις συσκευές σας, τις προθεσμίες και τις καθημερινές ανησυχίες είναι μια πολυπόθητη πρακτική αποκατάσταση για όλους.
Στο Kouros studio στην Αίγινα έχουμε πετύχει τα ποσοστά των ανδρών που κάνουν yoga να ειναι ιδιαίτερα υψηλά!
Μην ντραπείτε, μην φοβηθείτε, δοκιμάστε ένα μάθημα μαζί μου και θα αλλάξετε γνώμη
Φωτεινή Μπήτρου

 

yoga men Greece