Yoga με θέα το Aπέραντο Γαλάζιο στη Πεταλούδα του Αιγαίου, Αστυπάλαια 2018

Yoga με θέα το Aπέραντο Γαλάζιο στη Πεταλούδα του Αιγαίου, Αστυπάλαια 2018

Σκέφτηκες ποτέ να κάνεις yoga σε μια από τις ομορφότερες Χώρες του Αιγαίου, κάτω από ένα επιβλητικό κάστρο και  να ατενίζεις το απέραντο γαλάζιο;
Σκέφτηκες ποτέ ένα μέρος που να μπορείς να συνδυάσεις τη καθημερινή σου πρακτική με τις ομορφιές ενός νησιού με εκπληκτικές παραλίες, μοναδικό φαγητό, παράδοση, μια ιδιαίτερη γαλήνη και απλότητα ;

Ο κρυμμένος αυτός θησαυρός βρίσκεται κάπου μεταξύ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, που άμα το δεις από ψηλά νομίζεις ότι σχηματίζεται μια πεταλούδα. Γι’αυτό και ονομάστηκε η Πεταλούδα του Αιγαίου. Η Αστυπάλαια, παρέμενε ακόμα ένα ανεξερεύνητο μέρος για πολλούς από εμάς και μας καλούσε να την εξερευνήσουμε.
Το Yoga Retreat που οργάνωσα το Σεπτέμβριο του 2018 είχε κάτι μοναδικό. Έστησα μια outdoor αίθουσα yoga 100m2, με ειδικό πάτωμα και τέντα, για 30 yogis εκεί ακριβώς που την είχα φανταστεί κάτω από τα τείχη του κάστρου, δίπλα στη Παναγιά τη Πορταϊτισσα. Να αναπνέουμε, να ασκούμαστε και να βλέπουμε αυτή τη μοναδική ομορφιά της Ελλάδας, το συνδυασμό του λευκού των σπιτιών και του καθαρού, αφιλτράριστου μπλε της θάλασσας.

Το νησί, οι άνθρωποι είναι τόσο απλοί που σε έκαναν να νιώθεις ότι περπατάς στη γειτονιά γύρω από το σπίτι σου. Μέσα σε δυο μέρες όλοι στο νησί είχαν μάθει για το retreat μας, μας χαιρετούσανν και πολλοί από τους κατοίκους και επισκέπτες περνούσαν να μας δουν, λες και ήταν μια θεατρική παράσταση που παίζονταν κάθε μέρα πρωί-απόγευμα στο νησί .
Κάθε μέρα επιλέγαμε με την ομάδα μια διαφορετική παραλία, το Στενό, τα Καμινάκια, τις Βάτσες, το Λιβάδι θέλοντας να εξερευνήσουμε όλες τις γωνιές και θάλασσες του νησιού ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες που χρειαζόταν να οδηγήσουμε σε χωματόδρομους, σε ένα τοπίο με άγρια ομορφιά. Σε πολλές άλλες δεν προλάβαμε να πάμε. Προς μεγάλη μας έκπληξη οι καντίνες τους, χωμένες μέσα στα αλμυρίκια, ήταν λες και πήγαινες σε ένα gourmet εστιατόριο, με τοπικά τυριά, λαχανικά, κρέατα και ψάρια. Ο τόπος αυτός παράγει τα πάντα!
Η αποκάλυψη ήρθε την ημέρα που κάναμε την ημερήσια εκδρομή στα νησιά Κουνούποι και Κουτσομύτης.  Απαράμιλλη ομορφιά των γαλαζοπράσινα νερών με ένα beach bar στους Κουνούπους, πραγματικά ανέγγιχτο από το χρόνο.

Η μέρα μας έκλεινε με ένα περπάτημα στους ανεμόμυλους και στα σοκάκια με ένα ρομαντικό δείπνο ή ένα ποτό στη Χώρα και στο Πέρα Γιαλό, πάντα με θέα το φωτισμένο κάστρο.
Η ενέργεια του νησιού είναι απίστευτη, συνδυάζοντας το εναλλακτικό με το elegant, γι’ αυτό και αποτέλεσε για μένα τον απόλυτο yoga προορισμό.
Ευχαριστώ για την υποστήριξη την Blue Star Ferries και την  BODYTALK που με έντυσε όλες αυτές τις μέρες.
Φωτεινή
bio