Yoga στην Αίγινα

Yoga στην Αίγινα

Το ταξίδι της εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα ξεκίνησε 03/09/2015 και διήρκεσε έως 16/09/2015. Που έγινε αυτό το υπέροχο ταξίδι; Έγινε στην Αίγινα ,στο νησί όπου κατοικώ μόνιμα. Σε αυτό το ταξιδι συμμετείχα και εγώ,φαναστείτε πόσο υπερήφανη αισθανόμουν όταν τα μαθήματα διεξάγονταν σε μέρη που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία με το πέρασμα των χρόνων. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες ιστορικά αλλά θα σας παρουσιάσω πως αισθάνθηκα κάνοντας γιόγκα σε αυτά τα μέρη που σε πολλούς συναδέλφους μου από το εξωτερικό τους προκάλεσαν έντονη συγκίνηση.
Έχουμε ένα τόπο ευλογημένο και ο καθένας από μας οφείλει να τον προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Θα ξεκινήσω με την πρώτη μας συνάντηση που έγινε στην παραλία Αγ.Μαρίνα Αίγινας.
Μια  οργανωμένη πεντακάθαρη παραλία με γαλάζια σημαία που αποτελούσε την “αίθουσα” γυμναστικής αρκετές φορές είτε για προπόνηση στην υπέροχη αμμουδιά της (Yoga on the beach)είτε για προπόνηση πάνω σε ειδική σανίδα γιόγκα μέσα στη θάλασσα ( Stand Up Paddle Board Sup Yoga).Υπέροχες εικόνες ιδιαίτερα νωρίς το πρωί και την ώρα που δύει ο ήλιος.
Δε θα ξεχάσω αυτές τις 13 μέρες πόσο γνώρισα την Αγ.Μαρίνα από άκρη σε άκρη,από μονοπάτι σε μονοπάτι,από μαγαζί σε μαγαζί όλοι φιλόξενοι,γεμάτη χαρά να μας εξυπηρετήσουν.
Agina Marina beach Aegina
Agina Marina beach Aegina
Ο ναός της Αφαίας ήταν ένα μαγευτικό τοπίο που κάνοντας Γιόγκα ακριβώς μπροστά του με θέα το ναό ήταν σαν να ξαναγεννιόσουνα ξανά.Το πνεύμα σου γαλήνευε.
Aphaia Temple Aegina
Aphaia Temple Aegina
Καμία ευτυχία δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η γαλήνη του πνεύματος.
Aegina mountain
Aegina mountain
Το ξενοδοχείο Ιριδες στους Άγιους, μας φιλοξένησε για μερικά μαθήματα στις υπέροχες ξύλινες κατασκευές που έχει διαμορφώσει,αφήνοντας άφωνους τους συναδέλφους μου από την εικόνα του τοπίου της ξύλινης κατασκευής ,των αέρινων πανιών, των καλαμιών και της θάλασσας σε συνδιασμό με τη μυρωδιά του ιωδίου, στοιχεία που αγγίζουν την τελειότητα για ένα μάθημα γιόγκα.
Irides hotel Aegina
Irides hotel Aegina
Το τοπίο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη συγκίνηση ήταν Αρχαίος Ελαιώννας Αίγινας.
Οτι και να γράψει κανείς δεν αποτυπώνεται η μαγεία του τοπίου και του συναισθήματος σε λίγες γραμμές.Τη στιγμή που μια συνάδελφος από τον Καναδά ξεκίνησε να διδάσκει για δέκα λεπτά δε μπορούσε να συνεχίσει γιατί έκλαιγε,συμπαρασύροντας όλους εμάς να δακρύσουμε.
Ancient Olive Grove Aegina
Ancient Olive Grove Aegina
Δε θα μπορούσα να μην διδάξω γιόγκα στην παραλία της Αιγινήτισσας που μας φιλοξενεί από το 2005.Μια παραλία γεμάτη ευκάλυπτους, αρκετό ίσκιο, υπέροχη άμμο και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα που με συντρόφευε και αυτό το καλοκαίρι.
Aeginitissa beach
Aeginitissa beach
Κανείς δε θα ξεχάσει την εικόνα του πανέμορφου λιμανιού της Αίγινας από την πλευρά του Ναυτικού ομίλου Αίγινας (ΝΟΑ).Κάνοντας μάθημα σε αυτή την πλευρά αισθανόσουνα σαν να είσαι πάνω στο νερό και διαπίστωσα για ακόμη μια φορά πόσο όμορφο είναι το νησί μας.
Aegina port
Aegina port
Λένε ότι  ο μεγαλύτερος πλούτος και η  μεγαλύτερη δύναμη είναι να μπορείς να καθαρίσεις ταυτόχρονα το μυαλό και το σώμα από όλα τα αρνητικά που μας μπλοκάρουν και δε μας αφήνουν να προχωρήσουμε.Η Αίγινα έχει το μυστικό μέσα από τα τοπία της να το καταφέρει.Έχει τον πλούτο και τη δύναμη να τα καταφέρει.Το έζησα αυτό το καλοκαίρι και θα το ζω κάθε χρόνο.
 Υ.Γ. για περισσότερες πληροφρίες για τα επόμενα Yoga Retreats στην Αίγινα πατήστε ΕΔΩ
Yoga in Aegina
Yoga in Aegina