Τι πρέπει να Γνωρίζεται για τον Personal Trainer

Τι πρέπει να Γνωρίζεται για τον Personal Trainer

Είναι γνωστό ότι το επάγγελμα του προσωπικού γυμναστή (Personal Trainer) είναι πολύ διάσημο στις μέρες μας.

Όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται προς τον αθλητισμό και αρκετοί από αυτούς αναζητούν τις υπηρεσίες ενός εξειδικευμένου προσωπικού γυμναστή και είναι έτοιμοι να πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό για αυτό.

Το να αδειάζεις το νερό από μια τρύπια βάρκα ειναι καλό να ξεκινήσεις αλλά αν η βάρκα μπάζει νερό πολύ ποιο γρήγορα από ότι εσύ αδειάζεις,τότε χρειάζεσαι επειγόντως αλλαγή σχεδίου!

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή για να μη χρειαστεί να το “πληρώσετε” αργότερα.

Αυτός που θα επιλέξετε  θα πρέπει να αποδείξει οτι πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις επιδεικνύοντας την  πιστοποίηση του από κάποιον αναγνωρισμένο φορέα.

Ο προσωπικός γυμναστής πρέπει να έχει ψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μόρφωσης, με υπόβαθρο είτε Φυσικής Αγωγής, είτε Αθλητικών Επιστήμων.

Στόχος του Personal Training είναι να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο και περισσότερο τους πολύ απασχολημένους  ανθρώπους με καθιστική ζωή να ενεργοποιηθούν και να αλλάξουν τρόπο ζωής χωρίς τεράστια προσπάθεια.

Σαν επάγγελμα ο προσωπικός γυμναστής ή γυμνάστρια συγκαταλέγεται στα επαγγέλματα που ασχολούνται με την άσκηση και τη φυσική κατάσταση. Κάθε άτομο έχει ανάγκη από ένα εξατομικευμένο βάσει των αναγκών του πλάνο δράσης.Θεωρείται το πιο ψηλό στη βαθμίδα των επαγγελμάτων αυτών, γιατί απαιτεί γνώση σε πολλούς τομείς, τόσο της προπονητικής και αθλητικής επιστήμης, όσο και της ιατρικής-παθολογίας.Το άτομο αυτό είναι υπεύθυνο και έχει την υποχρέωση ,να αξιολογήσει τη φυσική κατάσταση του πελάτη, να διαμορφώσει στη συνέχεια το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης αναλόγως των αναγκών και στόχων και να προσπαθεί να κρατά το ενδιαφέρον και τη διάθεση για άσκηση ψηλά καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας.Θα σας παρέχει καθοδήγηση για να εκπληρώσετε τους στόχους σας, καθώς και πληροφορίες όσον αφορά την ανάπτυξη της δύναμης, της αντοχής, καθώς και μερικές βασικές αρχές διατροφής. Ακόμη, ο προσωπικός γυμναστής είναι ένας λόγος για να είστε συνεπής στις παρουσίες σας στο γυμναστήριο, αφού οι προπονήσεις γίνονται σε προκαθορισμένη ώρα και μέρα.

personal traing στο Kouros Gym στην Αίγινα