Ένα Εντυπωσιακό Yoga Retreat στη Χιονισμένη Ελλάδα

Ένα Εντυπωσιακό Yoga Retreat στη Χιονισμένη Ελλάδα

 
Ποιος θα περίμενε σε ένα μέρος κρυμμένο στα βουνά των Αγράφων, σε μια χαράδρα , κοντά στη Λίμνη Πλαστήρα να βρίσκεται ένας μυστικός θησαυρός.
Δεν είναι τυχαίο που αυτό το σημείο της Γης προσέλκυσε το μεγαλύτερο Xειμερινό Yoga Retreat που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα
Άλλωστε κατά την Unesco είναι μία από τις πέντε πιο καθαρές ατμόσφαιρες του κόσμου και με παγκόσμια αναγνώριση και βραβεία στη ποιότητα του νερού.  Μια μεγάλη έκπληξη μας περίμενε κατά την άφιξη μας στο Οικολογικό χωριό Montanema. Ενα χιονισμένο τοπίο, με άσπρα έλατα και ελεύθερες αγελάδες να περιφέρονται στο βουνό.

Το τριήμερο της διαμονής μας 16-18 Νοε. 2018 απολαμβάναμε το χιόνι που έπεφτε γλυκά γύρω απο την εντυπωτική αίθουσα yoga, το υπέροχο φαγητό με τοπικά προϊόντα ψημένα στους ξυλόφουρνους και τα υπέροχα σπιτάκια με τζάκι. Ακολουθούσαμε ολες τις δραστηριότητες, που με λεπτομέρεια ετοίμασαν για μας η φιλόξενη ομάδα του Montanema, όπως Πεζοπορία στο βουνό για να μαζέψουμε τα μανιτάρια και να  ετοιμάσαμε τη μανιταρόσουπα μας στην υπαίθρια κουζίνα και μάθημα ζυμώματος παραδοσιακού αγραφιοτικου ψωμιού .
Με τη βοήθεια της πρακτικής και το υπέροχο σκηνικό που μας έστησε η φύση ,βρήκαμε τι αναζητάει η ψυχή μας
Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Μοντανέμα.Η λέξη Montanema έχει προκύψει από 2 λέξεις , η πρώτη είναι το Montagne που σημαίνει βουνό και ανέμα που σημαίνει ψυχή. Κάθε φορά που οργανώνω ένα γιόγκα retreat είναι σαν να γράφω σενάριο για πρώτη φορά που έχει αρχή-μέση-τέλος με πρωταγωνιστές εσάς και ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.

Γιατί πιστεύω στα παραμύθια όπως και στην θετική ενέργεια. Φωτεινή
Και του χρόνου παλι εκεί θα είμαστε 11-12-13 Οκτωβρίου 2019 για ενα φθινοπωρινό σκηνικό με το καινούργιο παραδοσιακό spa να μας περιμένει για στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Κλειστε απο τώρα θέση ΕΔΩ…

photo credits: Effie Grigoriou