Αγώνες επίδειξης κολύμβησης από το γυμναστήριο Κούρος

Αγώνες επίδειξης κολύμβησης από το γυμναστήριο Κούρος

Αγαπητοί φίλοι,

60 δελφίνια είναι έτοιμα να κατακτήσουν τις θάλασσες και να κολυμπήσουν , όπως λέμε, στα βαθιά. 19 χρόνια τώρα με συστηματικό τρόπο, με πρόγραμμα, με πειθαρχία εκπαιδεύουμε τα παιδιά σας να έχουν αυτοπεποίθηση στη θάλασσα και να κολυμπάνε με σωστή τεχνική και ασφάλεια. Εκπαιδεύουμε με σύγχρονες μεθόδους να αναπνέουν και να κολυμπούν σωστά στο νερό. Διδάσκονται όλα τα είδη κολύμβησης (ελεύθερο, πρόσθιο, ύπτιο, πεταλούδα) και μαθαίνουν για τους κινδύνους που μπορούν να συναντήσουν στη θάλασσα. Άλλωστε τα αρνητικά ποσοστά σε πνίγουν φέτος σε όλη την Ελλάδα ήταν εντυπωσιακά: 150 άνθρωποι πνίγηκαν μέχρι σήμερα, εκ των οποίων τα 50 ήταν παιδιά.

Φέτος για πρώτη φόρα κάναμε κολύμβηση για μωρά από 12 μηνών έως 24 μηνών. Το baby swim είναι μια μέθοδος εκπαίδευσης του μωρού και του γονέα ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι ο γονέας και το παιδί εκτελούν μαζί τις ασκήσεις που τους δείχνει ο εκπαιδευτής έτσι ώστε να μπορεί ο γονέας να τα επαναλαμβάνει και χωρίς τον εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια του μπάνιου του.

Μετά από 19 χρόνια και εκπαίδευση σε πάνω από 1000 παιδάκια φέτος, λόγω της εγκυμοσύνης μου, την εκπαίδευση ανέλαβε η προπονήτρια και συνεργάτης μου Βάσω Μαυρέλου. Διαπιστώσατε και εσείς ότι το επίπεδο προπόνησης ήταν πολύ υψηλό σε θέματα ασφάλειας και τεχνικής γι’αυτό θα την εμπιστευόμουν να προπονούσε και το δικό μου παιδί. Η Βάσω είναι προπονήτρια baby swim και εκμάθησης για μικρά παιδιά με αρκετές διακρίσεις σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο με την εθνική ομάδα πόλο και τον Ολυμπιακό. Του χρόνου θα αγωνίζεται στην έτερη πειραιώτικη ομάδα, του Εθνικού. Η συνεργασία μας, λόγω μεγάλης ζήτησης, θα συνεχιστεί, σε πρώτη φάση, με καινούργιο κύκλο μαθημάτων κολύμβησης για παιδιά και για τους ενήλικες, με μαθήματα πλάτες, trx και aqua fitness (γυμναστική μέσα στο νερό).

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και της Βάσως, όπως επίσης το ξενοδοχείο Apollo και ιδιαιτέρως το κο. Γιώργο Αλεβίζος για τη φιλοξενία του και τη παραχώρηση της πισίνας για ακόμα μια χρόνια. Επίσης το χορηγό της εκδήλωσης DEM Μαρία Δεφίγκου και Φαίδωνα Ηρειώτη που μας βοήθησαν φέτος ώστε τα κύπελλα να έχουν μέγεθος μεγαλύτερα από κάθε άλλη φορά, τα όποια θα απονεμηθούν σε όλα τα παιδάκια.

Να ευχαριστήσω για τη κάλυψη της εκδήλωσης το Aeginaportal και την Κουνάδη Ειρήνη και Ανέστη Κορνέζο. Να ευχαριστήσω τους εθελοντές που θα βοηθήσουν στη διεξαγωγή των αγώνων επίδειξης –Βασίλης Ζαμπέλης, Γιαννούλης Γιώργος (προπονητές στίβου ΟΑΚΑ) , Αντώνη Καπουτσή και Ρία Αποστολοπούλου

Σας εύχομαι να απολαύστε τους αγώνες και να είστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας

Φωτεινή Μπήτρου

*μπορείτε να δείτε το βίντεο της επίδειξης από το Aeginaportal ΕΔΩ:

http://www.aeginaportal.gr/athlitismos/programmata/13607-19oi-agones-epideiksis-kolymvisis-apo-to-gymnastirio-koyros-stin-agia-marina.html

 

swim Aegina 201 Kouros

swim Aegina Kouros 2014