Γιατί Yoga στη Νέα Υόρκη

Γιατί Yoga στη Νέα Υόρκη

Έζησα για  15 ημέρες τη Νέα Υόρκη, τη περίοδο των Χριστουγέννων 2017-2018, εν μέσω τρομερής κακοκαιρίας ,συναντώντας τη μετεωρολογική βόμβα όπως την αποκάλεσαν που σάρωσε τις βορειοανατολικές πολιτείες της ΗΠΑ (-12 °C με – 7 °C).
Ακόμα και έτσι είναι σαν να πρωταγωνιστούσα σε ταινία του Hollywood. Δεύτερη φορά που την επισκέφθηκα, πρώτη φορά που την είδα με τόσο χιόνι. Πόσο όμορφη!

Ένα ταξίδι που συνδύαζε  οικογενειακές χαλαρές στιγμές με τον άντρα μου ,την 3,5 ετών κόρη μου και φίλους αλλά και καθημερινή προπόνηση Yoga στο Dharma Center, ένα στούντιο γιόγκα που διδάσκει ο γνωστός σε όλους που ασχολούνται με τη γιόγκα , ο Sri Dharma Mittra, ένας απο τα 10 icons στην ιστορία της Yoga. Εμπειρίες πολλές ,τα μάτια μου δέχθηκαν  χιλιάδες εικόνες καθημερινά από το πρωί  και στα αυτιά μου εισέβαλαν χιλιάδες ήχοι.

Κάθε μέρα ξεκίναγα τη μέρα μου με προπόνηση .Κάθε φορά που καθόμουν στο mat ,στη  sukhasana αισθανόμουν ότι απελευθερωνόμουν  από ολα τα αρνητικά  που κουβαλούσα μέσα μου. Το μάθημα με πειθαρχία στη σιωπή του νου αλλά και στη σιωπή του σώματος ο Sri Dharma μας άδειαζε από όλα τα αρνητικά και μας γέμιζε με θετική ενέργεια. Οι ασκήσεις χρειαζόταν προπονημένο νου & σώμα, στις έδινε με συνέχεια και διαδοχή ασκήσεων που σε έφθανε σε ένα σημείο  που τα είχες δώσει όλα και αισθανόσουν πιο υγιείς από ποτέ,αφήνοντας το χρόνο να περνάει τόσο γρήγορα που δεν ήθελες να φύγεις.
Θυμάμαι που έλεγε ,”Δεν καταλαβαίνω γιατί υποφέρει ο κόσμος αφού υπάρχει ο διαλογισμός. Αν καταφέρει ο καθένας να καταλάβει ότι ζει τώρα και όχι αύριο τότε θα είναι μια κατάκτηση στο πέρασμα του από αυτή τη ζωή.”
Κάθε μέρα είναι μια άλλη μέρα,ζήσε και βάλε και τη γιόγκα μέσα στη ζωή σου , θα σε οδηγήσει σε όμορφα μονοπάτια που δεν είχες σκεφτεί ότι υπάρχουν. Έλα να την ακολουθήσεις σε όποια φάση πιστεύεις ότι είσαι. Σε περιμένω…και που ξέρεις την επόμενη φορά θα σε πάρω και θα πάμε μαζί. Όσο αναπνέουμε ,περπατάμε, μιλάμε ,ακούμε όλα μπορούν να συμβούν. Να προσέχετε ότι πιο πολύτιμο έχετε ,τον εαυτό σας.
Το 2018 μας περιμένει…

Φωτεινή