Πώς να Ασκηθείτε στο Σπίτι εάν είστε σε Αυτο-Απομόνωση λόγω Κορωνοϊού COVID-19 (Workout Tips)

Θωρακίζουμε τo σώμα μας και φτιάχνουμε τη μέρα μας με γυμναστική κατά τη διάρκεια παραμονής μας στο σπίτι για προστασία κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Οι μέρες περνούν, φτιάξε τη μέρα σου με ένα πρόγραμμα. Πες ότι θα αφιερωθείς σε εσένα και βάλε μέσα στην ημέρα, την άσκηση. Βρες ένα μέρος στο σπίτι σου που θα μπορούσε να είναι ο χώρος που κάνεις την πρακτική σου. Δώσε στην πρακτική σου όνομα και συγκεκριμένη ώρα για να είσαι συνεπής.
Η ενεργητική παραμονή σου  στην άσκηση, μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν τα συμπτώματα της ψυχικής ασθένειας και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή φυσικών ασθενειών. Έτσι, εάν είστε κολλημένοι στο σπίτι αλλά θέλετε να αισθάνεστε υγιείς με τον εαυτό σας, είναι σημαντικό να  κινείτε το σώμα σας και όχι να είστε  ανάμεσα, στο κρεβάτι σας και τον καναπέ σας για εννέα ώρες κάθε μέρα.

stay at home workout tips

Συχνά συνδέουμε την καλή φυσική κατάσταση με την υγεία της καρδιάς και την απώλεια βάρους, ωστόσο η άσκηση συμβάλλει και στη διατήρηση της υγείας των πνευμόνων.
Η τακτική άσκηση ωφελεί τους πνεύμονες αλλά, και αντίστροφα, πνευμονικές παθήσεις συμβάλλουν δραματικά στη μείωση της ικανότητας για άσκηση εξηγεί η πνευμονολόγος Δρ Γκιζοπούλου Ευαγγελία.
Μην αγνοούμε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει πνευμονία στον ασθενή με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να κινδυνεύουν περισσότερο.
Οποιαδήποτε τακτική σωματική δραστηριότητα συμβάλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Άρα το τρίπτυχο:
  1. καλή υγιεινή
  2. μένουμε σπίτι και
  3. άσκηση -ύπνος – διατροφή
είναι τα προαπαιτούμενα της ατομικής ευθύνης και ο οδηγός αισιοδοξίας μας.
Έχοντας τις παραπάνω σκέψεις σας παρουσιάζω μια σειρά ασκήσεων στο σπίτι με πιτζάμα, χωρίς ιδιαίτερα όργανα, αλλα μόνο με βιβλία και μία πασμίνα.