Οφέλη Ηλεκτρικής Κουβέρτας

Οφέλη Ηλεκτρικής Κουβέρτας

Ένα αρκετά συχνό ερώτημα που καλούμε να απαντήσω, είναι αν κάνει καλό το ηλεκτρικό θερμαινόμενο υπόστρωμα ή ηλεκτρική κουβέρτα στο κρεβάτι μας.
Τι πιο ωραίο συναίσθημα μετά από ένα καυτό μπάνιο να πέφτεις στο κρεβάτι σου και να είναι ζεστά χωρίς κανένα  ίχνος υγρασίας.
Η χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας ή του ηλεκτρικού υποστρώματος μειώνει τους μυϊκούς πόνους καθώς και πόνους που σχετίζονται με την αρθρίτιδα και την ινομυαλγία, μειώνει τις αλλεργίες και έχει και θετική επίδραση στα προβλήματα ιγμορίτιδας.
Ανακουφίζει  από τους πόνους της περιόδους  εμάς τις γυναίκες και δίνει ένα όμορφο αίσθημα  ζεστασιάς.
Πάντως είναι σκόπιμο ευπαθείς κατηγορίες ανθρώπων όπως βρέφη, μικρά παιδιά, διαβητικοί, καρδιοπαθείς και ηλικιωμένοι να μην κοιμούνται με την ηλεκτρική κουβέρτα στην πρίζα, αλλά να την χρησιμοποιούν για να ζεστάνουν το κρεβάτι πριν ξαπλώσουν.
Ετσι καλό είναι να ενεργοποιείται η ηλεκτρική κουβέρτα στην ανώτερη σκάλα λίγες ώρες προτού πέσετε για ύπνο, αρκετές για να αποθηκευτεί η ζέστη στο στρώμα και στα σκεπάσματα. Πριν πέσετε για ύπνο μπορείτε είτε να την κλείσετε, είτε να την ρυθμίσετε στην χαμηλότερη σκάλα, ανάλογα με την προτίμηση σας.
Ρωτήσαμε τους ειδικούς και μας είπαν τι να προσέχουμε  κατά την χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας:
Καλές όμορφες ζεστές βραδιές!