Ημέρα Yoga στον Αρχαίο Ελαιώνα Αίγινας

Ημέρα Yoga στον Αρχαίο Ελαιώνα Αίγινας

Μία μέρα Γιόγκα μυαλού και σώματος πραγματοποιήθηκε στον Αρχαίο Ελαιώνα της Αίγινας.
Η  περιοχή-κοιλάδα του Ελαιώνα βρίσκεται νοτιότερα από την Παχιά Ράχη. Πήρε το όνομά της  από τον μεγάλο αριθμό υπεραιωνόβιων δέντρων ελιάς των οποίων μόνο η επιφάνεια του κορμού τους έχει ηλικία πάνω από 400 χρόνια ( σύμφωνα με  το Ινστιτούτο Επιστήμης Υλικών-Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»). Ανάμεσα στις ελιές είναι διάσπαρτα παλιά ξωκλήσια της Αγίας Κυριακής, της Αγίας Τριάδας, του Αγίου Γεωργίου αλλά και ερείπια από μετόχια.
Ωρα εκκινησης 10.30 το πρωί της Τρίτης του Πάσχα.
Η ομαδα του μυαλού και σώματος του γυμναστηρίου Κούρος ένωσαν τις δυνάμεις τους για να περάσουν 6 ώρες συντροφιά με την ησυχία και την ομορφιά του τοπίου.
Κατά τη διάρκεια της γιόγκα σώματος εκτελέσαμε απλές ασκήσεις vinyasha γιόγκα επίπεδο 1 (αρχάριο επίπεδο) διάρκειας 40 λεπτών.
Τόσο ο ίσκιος των δέντρων,τόσο η μυρωδιά του τοπίου,τόσο η κίνηση των αλόγων που η κίνηση τους ήταν σαν να έβλεπες ταινία ,τόσο η διάθεση και η θετική ενέργεια όλων έκαναν το αποτέλεσμα μαγικό.
Ακολούθησε ένα ελαφρύ γεύμα και  μια βόλτα στη γύρω περιοχή.
Αφού αδειάσαμε από τις τοξίνες , ξεκίνησε το μάθημα του διαλογισμού.
Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, μπορούμε  να παρατηρήσουμε  τις δονήσεις που αισθανόμαστε στις παλάμες των χεριών μας  και να κατανοήσουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ενεργειακά μας  κέντρα. Κάθε ενεργειακό κέντρο φροντίζει όλα τα όργανα για τα οποία είναι υπεύθυνο και παράλληλα, όταν είναι σε ισορροπία, μας χαρίζει σημαντικές ποιότητες για την εξέλιξή του, όπως αθωότητα, σοφία, διάκριση, αυτοπεποίθηση ,αυτοκυριαρχία κ.τ.λ. Τα ενεργειακά κέντρα  επηρεάζονται τόσο από τη συμπεριφορά μας, τα συναισθήματά μας, όσο και από εξωτερικούς παράγοντες. Όταν τα ενεργειακά κέντρα φεύγουν από την ισορροπία τους, τότε αρχίζει η δημιουργία των προβλημάτων. Αρχικά τα προβλήματα εμφανίζονται πάνω στα ενεργειακά κέντρα που τα κάνουν να υπολειτουργούν ή να υπερλειτουργούν. Όσο η βλάβη συνεχίζεται, αρχίζουμε να έχουμε συναισθηματικά, διανοητικά, ψυχολογικά ή και σωματικά προβλήματα.
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος  αποκτάμε γνώσεις που μας βοηθούν να αποκωδικοποιήσουμε  τις ενδείξεις των δονήσεων, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε απλές τεχνικές που μας βοηθούν να εξισορροπούμε τα ενεργειακά μας κέντρα και να εδραιώσουμε όλες μας τις ποιότητες.
Καθαρίζοντας το σώμα μας απο τις τοξίνες και καθαρίζοντας τα chakra μας είμαστε πανέτοιμοι για όλα!
Το σημερινό μάθημα έγινε με βάση τη φιλοσοφία του purefitness.
Αν είσαι λάτρεις της γιόγκα και της θάλασσας και σου δοθεί  η δυνατότητα για διακοπές στην Αίγινα ,απευθυνθείτε  στο γυμναστήριο Κούρος για να ένα πρόγραμμα outdoor gym  είτε για σας είτε για το παιδί σας. Σας εύχομαι ένα όμορφο καλοκαίρι δίπλα στη φύση και στην Αίγινα μας!

Για περισσότερες πληροφρίες για το πρόγραμμα yoga μαθημάτων και τα επόμενα Yoga Retreats στην Αίγινα πατήστε ΕΔΩ

Φωτεινή Μπήτρου

Yoga Instructor |  RYT-200 | Graduate Athens University (TEEFA)