Το Πρώτο Yoga Retreat Εν Πλω σε Κρουζιερόπουλο στην Ελλάδα

Το Πρώτο Yoga Retreat Εν Πλω σε Κρουζιερόπουλο στην Ελλάδα

Υγρό στοιχείο, διάχυτο παντοϋ και εμείς αφεθήκαμε πάνω της να μας πάει με τη βοήθεια του καπετάνιου & του κρουαζιερόπλοιου ,σε μέρη με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Η ανάσα που περνά από πάνω της και χαϊδεύει την γη είναι αγνή και υγιεινή  και κάνει τον άνθρωπο να μην αισθάνεται ποτέ μόνος, γιατί κινείται και στροβιλίζεται ασταμάτητα. Το να κάνεις γιόγκα πάνω σε πλοίο για εμένα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία ,γεμάτη ενέργεια. Διασχίζοντας τη θάλασσα αισθάνεσαι ότι αφήνεις πίσω οτιδήποτε σε απασχολεί, η αρνητική ενέργεια εξαφανίζεται και αυτό που σου μενει είναι μια αίσθηση ευεξίας & χαράς.
Μύκονος ,Πάτμος ,Ηράκλειο ,Σαντορίνη και ενδιάμεσος σταθμός η Έφεσος

Αντικρίζοντας την Έφεσο αισθάνθηκα μια θετική ενέργεια και στο μυαλό μου έβλεπα αμαζόνες . Τελικα άκουσα την ιστορία της και κατάλαβα το λόγο.Σύμφωνα με τις αρχαίες παραδόσεις περί της Εφέσου που διέσωσαν οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς ιστορικοί, γεωγράφοι κ.λπ. η Έφεσος φερόταν να κατοικήθηκε κατά τους προϊστορικούς (μυθικούς) χρόνους από τις Αμαζόνες που φέρονταν να κινήθηκαν από την περιοχή του Καυκάσου κάνοντας επιδρομές στη Μικρά Ασία καταλαμβάνοντας διάφορες περιοχές – πόλεις που πήραν το όνομα των ικανοτέρων εξ αυτών, οι οποίες και ήταν μεταξύ άλλων η Έφεσος, η Σμύρνη, η Κύμη, η Μύρινα και η Σινώπη.
Ο Στράβων, αναφέρει επιπρόσθετα επί των παραπάνω ότι σε μεταγενέστερους χρόνους οι πόλεις αυτές λάτρευαν τις επώνυμες αυτών ηρωίδες Αμαζόνες και έκοβαν ακόμα και νομίσματα με παραστάσεις Αμαζόνων. Οι Εφέσιοι συγκεκριμένα κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. θέλοντας να τιμήσουν την επώνυμη Αμαζόνα Έφεσο προκήρυξαν διαγωνισμό μεταξύ των διασημότερων γλυπτών της εποχής τους για την κατασκευή αγάλματος προκειμένου να το τοποθετήσουν στο ναό της Εφεσίας Αρτέμιδος.

Σαντορίνη 
«Είναι η ενέργεια του νησιού», λένε οι ντόπιοι, που ευθύνεται για το ασύλληπτο που προσδίδουν πολλοί σε αυτόν τον προορισμό. Αυτή άλλωστε η ενέργεια είναι που αποτέλεσε έμπνευση για κορυφαίους δημιουργούς, τα έργα των οποίων αφιερώθηκαν στο νησί, με τον Οδυσσέα Ελύτη να της αφιερώνει την ομώνυμη «Ωδή», μια από τις καλύτερες συλλήψεις του.
Η Σαντορίνη ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται ως ενεργό ηφαίστειο μαζί με τα Μέθανα, την Μήλο και την Νίσυρο
Αυτό ωστόσο που κινητοποιεί τον επισκέπτη, είναι η ενέργεια και οι «δονήσεις» που αισθάνεται ερχόμενος εδώ. Γι’ αυτό και την επέλεξα από την μεριά του Ημεροβίγλι στο μαγικό Cavo Tagoo ,να κάνω ενα ενεργειακό μαθημα γιόγκα δϊνοντας έμφαση στην ανάπτυξη όλων των αισθήσεων μας.
Η θέα που αντίκρισα καθώς το πλοίο πλησιάζει στην στεριά είναι απλά ανεπανάληπτη.Ένας απότομος κοκκινόμαυρος βράχος 300 μέτρων, πρωταγωνιστεί κόβοντας την ανάσα, ενώ ψηλά στο χείλος του γκρεμού λευκά σπιτάκια και γαλάζιοι τρούλοι συνθέτουν μια εικόνα μοναδική.
Αυτό που διαπιστώσαμε εϊναι ότι φεύγοντας από αυτό το μαγικό ταξίδι ,τίποτα δεν θα είναι ίδιο.

Celestyal Olympia 18-20 Μαϊου 2018