Λιποδιαλυτικό Πιάτο 

Λιποδιαλυτικό Πιάτο 

Ένα πιάτο με φέτες πορτοκάλι και από πάνω λίγο κουρκουμά, τζίντζερ, κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη, είναι σούπερ λιποδιαλυτικό, σε συνδιασμό με την άσκηση.
Η κουρκουμίνη που περιέχει αναστέλλει την κυτταρική διαίρεση, ειδικά των λιποκυττάρων. Έτσι προλαμβάνει τον σχηματισμό νέου λιπώδους ιστού και την αύξηση του βάρους. Η ουσία αυτή επίσης συνεισφέρει στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης (LDL) και των τριγλυκεριδίων.
Προλαμβάνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και βοηθάει στη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, προλαμβάνοντας έτσι τη συσσώρευση σωματικού λίπους.
Αυξάνει τα επίπεδα της χολής στο στομάχι. Η χολή είναι μια ουσία που βοηθάει στη διάλυση του σωματικού λίπους. Επομένως βοηθάει στη διαδικασία απώλειας βάρους.
Ο κουρκουμάς περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες τον καθιστούν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό που βοηθάει στην αποβολή των βλαβερών ουσιών.
Ο κουρκουμάς έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, που κάνει καλό στην αντιμετώπιση του φουσκώματος.
Επίσης ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθάει στην καύση του λίπους με φυσικό και γρήγορο τρόπο.
Η κανένα Κεϋλάνης είναι γνωστή για την
  • Αντιοξειδωτική δράση
  • Καταπολεμά τις φλεγμονές
  • Μειώνει τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας
  • Βοηθά όσους έχουν ευαισθησία στην ινσουλίνη
  • Η κανέλα μπορεί να μειώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη επιτρέποντας στην ορμόνη να κάνει τη δουλειά της και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου.
  • Μειώνει το σάκχαρο και έχει αντιδιαβητική δράση
  • Η κανέλα ίσως ωφελεί στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες¹1@
  • Έχει αντιβακτηριδιακή δράση
Η κινναμική αλδεϋδη, το βασικότερο συστατικό της κανέλας μπορεί να καταπολεμήσει διάφορα είδη μολύνσεων. Το έλαιο κανέλας μπορεί να θεραπεύσει λοιμώξεις του αναπνευστικού, να εμποδίσει την ανάπτυξη βακτηρίων, όπως η λιστέρια και η σαλμονέλα ενώ έχει αποδειχθεί πως η κανέλα φροντίζει την στοματική υγιεινή και μας χαρίζει δροσερή αναπνοή.
-Καταπολεμά τον ιό HIV
Το τζίντζερ, βελτιώνει τις λειτουργίες του πεπτικού συστήματος: πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ. Διεγείρει το πάγκρεας αυξάνοντας τα ένζυμα που συμμετέχουν στην πέψη και ενισχύει την απορρόφηση των τροφών.
Θα μπορούσα να γράψω τόσα πολλά για αυτόν τον συνδιασμό των μπαχαρικών με το συνδυασμό τη βιταμίνη C(πορτοκάλι), πρόσθεσε τα στην διατροφή σου και παρατήρησε την διαφορά μέσα από τη φύση που απλόχερα σου δίνει τη λύση