Γεια σας, είμαι το Αχλάδι

Γεια σας, είμαι το Αχλάδι

Είμαι ένα δέντρο μέσου μεγέθους και ονομάζομαι αχλάδι (Pyrus communis). Από τη σκοπιά της βοτανολογίας είμαι ένα “μούρο” που ανήκει στην οικογένεια των δέντρων Rosaceae, στο γένος Pyrus.Φέρω μεσαίου μεγέθους φρούτα, τα οποία χαρακτηριστικά έχουν αρκετούς μικρούς σπόρους στο κέντρο μου, εγκλωβισμένους σε μια σκληρή κάψουλα.
Εμφανίζομαι σε χρώμα ανοιχτό πράσινο, πρασινοκίτρινο, κιτρινωπό, ελαφρύ κίτρινο, πράσινο με κόκκινο ενώ εσωτερικά η σάρκα μου είναι συνήθως λευκή πιο μαλακή από τα μήλα και πιο γλυκιά.
Στην χώρα μου ,στην Ελλάδα θα με συναντήσεις ως κρυστάλλια και ως κοντούλες 
Εγώ σαν κρυστάλια ποικιλία έχω βάρος 100-130 γραμμάρια και σχήμα κωδωνοειδές. Το χρώμα μου είναι κιτρινοπράσινο και η σάρκα μου λευκή, μαλακή, πολύ χυμώδης και γλυκιά. Οι κοντούλες, έχουν καρπό 60-90 γραμμαρίων μετρίου μεγέθους, κοντόχοντρο σχήμα και σαρκώδη λαιμό. Το εξωτερικό τους χρώμα είναι ανοιχτό πρασινοκίτρινο και χαρακτηρίζονται από το ιδιαίτερο άρωμα και τη γεύση τους.
Όποιον από εμάς διαλέξεις θα σου δώσουμε πλούσια θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες, (βιταμίνη C και με τις μέτριες ποσότητες β-καροτενίου, λουτεΐνης και ζεαξανθίνης),ενώ έχουμε λίγες θερμίδες, χαμηλή οξύτητα και πολύ χαμηλή αλλεργιογόνο δράση.(με 100 g από εμένα σου παρέχω 3,1 g φυτικών ινών).
Άκουσε με και πάρε από εμένα τον χαλκό,τον σίδηρο, το κάλιο, το μαγγάνιο και το μαγνήσιο, καθώς και τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και η πυριδοξίνη.
Η περιεκτικότητα μου σε φυτικές ίνες,σου παρέχει προστασία έναντι του καρκίνου του παχέος εντέρου, στην ανάπτυξη σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Οι φυτικές ίνες, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, συμβάλλουν στη μείωση του σωματικού βάρους και των επιπέδων LDL χοληστερόλης.
Ακόμα το σκέφτεσαι και δεν έχεις φάει σήμερα εμένα ,όπως έλεγαν το δώρο των θεών ,ετσι οπως αναφέρετε στην Οδύσσεια του Όμηρου;
Με εκτίμηση το δώρο του Θεού.
Μην ξεχνάτε είναι ο μήνας γενεθλίων μου,Χρονια μου πολλά!!!