Τα οφέλη της Γιόγκα για τους Δύτες

Τα οφέλη της Γιόγκα για τους Δύτες

Είμαστε φτιαγμένοι 70% από νερό. Η βιωματική εμπειρία της καταδυτικής γιόγκα μας προσφέρει την εμπειρία της αναγέννησης. Τα διάφορα είδη αναπνοών (pranayama) που χρησιμοποιούνται στη γιόγκα, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την αναπνοή σας αργή και σταθερή σε όλη τη βουτιά. Αναπνέοντας με αυτόν τον τρόπο, οι καταδύσεις γίνονται πιο ξεκούραστες κάτι το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε καλύτερη κατανάλωση και διαχείριση του αέρα, καθώς οξυγονώνεται αποτελεσματικότερα ο εγκέφαλος του αυτοδύτη και λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις κάτω από το νερό.
Οι στάσεις της γιόγκα βοηθούν τους αυτοδύτες να αναπτύξουν τη δύναμη και την αντοχή των μυών που απαιτούνται για τις καταδύσεις. Οταν βουτάτε χρησιμοποιείτε πολλούς μυς που δεν χρησιμοποιούνται συχνά στην ξηρά, αλλά οι ειδικές στάσεις γιόγκα μπορούν να στοχεύσουν και να ενισχύσουν αυτές τις μυϊκές ομάδες. Οι asanas (ασκήσεις) ενισχύουν επίσης την ισορροπία και την ευλυγισία, που συμβάλλουν με την σειρά τους στην αποφυγή τραυματισμών και σας δίνουν καλύτερο έλεγχο στο μηδενικής βαρύτητας περιβάλλον του βυθού.
Η γιόγκα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε επίγνωση της αναπνοής σας, της θερμοκρασίας σας, ακόμη και της θέση σας στο χώρο. Η συναίσθηση του σώματος σας κάνει ασφαλέστερο δύτη.
Υπάρχουν διαφορα είδη αναπνοών (φυσική αναπνοή-Dirgasama vritti -kabalabhati -nadishodana….) που θα σας βοηθήσουν και θα σας αναπτύξουν την αναπνοή αρκεί ο δάσκαλος που θα επιλέξετε να τις γνωρίζει .
Φωτεινή Μπήτρου