Παύση! Ένα Μάθημα Ζωής από τον Covid19

Παύση! Ένα Μάθημα Ζωής από τον Covid19

Νιώθω ότι κάνω την παύση και παίρνω τον χρόνο μου, όπως συνήθιζα όταν αισθανόμουν πιεσμένη.
Ετσι με αυτό τον τρόπο, μπορούσα, να κάνω ένα restart και να ξεκινάω, ξανά, βλέποντας πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Μόνο που αυτή τη φορά η παύση διαρκή λίγο παραπάνω από τη συνηθισμένη μου παύση, που είχα στη ζωή μου,στην καθημερινότητα μου. Κοιτάω μέσα, κοιτάω έξω, ενεργοποιώ τις αισθήσεις μου, μένω με αυτό που υπάρχει, επιτρέπω, αποφορτίζομαι, επεξεργάζομαι, εμπιστεύομαι, δίνω αξία και όλα αυτά στο μέγιστο από την καθιερωμένη παύση μου. Το βλέπω ως δώρο που κάνω στον εαυτό μου.
Από το σημείο, που τις σκέψεις σου, τις βλέπεις, σαν ένα πολύχρωμο κουβάρι, με υφές διαφορετικές, μόλις μπεις στην παύση και χαλαρώσεις, από όλα αυτά, που συνήθιζες να κάνεις, τότε, το κουβάρι αρχίζει να χαλαρώνει και να απλώνεται.
Όλα θα κάνουν το κύκλο τους, δίνουν χώρο στην επεξεργασία
Σιγά σιγά έρχεται η αποφόρτοση, η ξεκούραση και η χαρά σε πράγματα που τα είχαμε δεδομένα. Μπορεί η οικονομική ζημιά να σε ρίχνει, όμως η χαρά σε απλά πράγματα το ισορροπεί και πολλές φορές την μηδενίζει.
Αν η φύση της δουλειάς σου δε το επιτρέπει να κάνεις αυτή την παύση τότε έλα κάπου κοντά στη φύση. Έτσι τουλάχιστον ο covid19 θα μας έχει κάνει ένα δώρο, το μάθημα της παύσης για την διαχείριση άγχους και στρες.