Οργάνωση Σπιτιού λόγω Covid19

Οργάνωση Σπιτιού λόγω Covid19

Πάντα ήθελα,να ανοίγω ένα συρτάρι και να βρίσκω αυτό που θέλω χωρίς να ψάχνω και να χάνω χρόνο. Η σχέση σου με το χρόνο πολύτιμη, κάνω αρκετά πράγματα που μου αρέσουν χωρίς να σκέφτομαι πως θα κάνω, πιο λειτουργικά τα σημεία του σπιτιού μου, μέχρι να έρθει ο covid19 και να με βάλει σε κατάσταση pause από την τόσο ενεργητική μου ζωή, αρκετά ταξίδια και αρκετές ώρες εκτός σπιτιού λόγω της δουλειάς μου. Εκεί γνώρισα την Μαρί Κοντό (Marie Kondo), που στην ηλικία της κόρης μου (6 ετών) ανακάλυψε τι θα γινόταν και εμφανίστηκε μπροστά μου να με οργανώσει, να μου μάθει τη σειρά και τον τρόπο που θα αποθηκεύω τα πράγματα μου, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα.
Θα σου πω τα πιο βασικά:
1.Ξεκίνα από τα ρούχα, Αδειάζεις ντουλάπες και συρτάρια και επιλέγεις αυτά που σου δίνουν χαρά και τα άλλα τα χαρίζεις, αφού πρώτα τα ευχαριστήσεις.
Σου δείχνει πως να τα διπλώνεις και να τα τοποθετείς, ώστε να εξοικονομείς χώρο και να τα βρίσκεις εύκολα τοποθετώντας τα κάθετα. 
2.Τακτοποιηση βιβλίων
3.Τακτοποίηση εγγράφων και χαρτιών
4.Τακτοποίση komono
Εδώ η κατηγορία αφορά την τακτοποίηση όλου του υπόλοιπου σπιτιού. Συρτάρια, ντουλάπια, μπάνιο, κουζίνα και σαλόνι πρέπει να τακτοποιηθούν, με έναν τρόπο που έχει να κάνει με την σειρά που πρέπει να μπει, το κάθε τι, αφού ξεκαθαριστεί τι χρειαζόμαστε πραγματικά, στα ντουλάπια και τα συρτάρια, ανά μέγεθος και με τρόπο που θα φαίνονται καθαρά.
5.Τακτοποίηση αντικειμένων συναισθηματικής αξίας.
Όπως και στις άλλες κατηγορίες η μέθοδος τακτοποίησης της Μαρί Κόντο λέει να τα τοποθετήσουμε όλα στο πάτωμα. Εδώ θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς αν κρατάει κάτι από τύψεις, αν θα έχει όντως συναισθηματική αξία για πάντα, αν θα μπορούσε το αντικείμενο να μπει σε κοινή θέα. Σίγουρα η μέθοδος στοχεύει περισσότερο στην εσωτερική ηρεμία και στην αρμονία του σπιτιού που βγαίνει από των προσωπικών μας αντικειμένων.
Με αυτό τον τρόπο το σπίτι δείχνει σαν καινούργιο, ευάερο, γνωρίζοντας ακριβώς τι έχεις και που το έχεις.Ειδικά για εσένα που έχει τύχη να  αγοράσεις κάτι για δεύτερη φορά, για το  λόγο  ότι δε θυμόσουν, ότι το έχεις κάπου χωμένο στο συρτάρι….
Φωτεινή
Δείτε τη σειρά επεισοδίων στο Netflix εδώ…