Χάδι ή Φιλί ?

Χάδι ή Φιλί ?

Γνωρίζετε οτι ο εγκέφαλος μας διαχωρίζει και ξεχωρίζει από μόνος του τα φιλιά. Έτσι όταν πάμε να φιλήσουμε έναν συγγενή ή κάποιον φίλο στο μάγουλο, τότε κινητοποιεί μόνο 2 μύες του προσώπου. Όταν όμως το φιλί είναι ερωτικό και παθιασμένο οι μελέτες έχουν δείξει ότι όλοι οι μύες στο πρόσωπο ενεργοποιούνται και λειτουργούν. Ο εγκέφαλος μας ακόμη, ενεργοποιεί μια πλειάδα νεύρων που συντονίζονται μεταξύ τους και 2 άνθρωποι στο σκοτάδι μπορούν εύκολα να βρουν ο ένας τα χείλη του άλλου και να φιληθούν σαν να βλέπονται.
Μια έρευνα του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που φιλιούνται πολύ, τότε στατιστικά, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, αυξάνουν τον μέσο όρο της ζωής τους κατά 5 χρόνια.
Ένα λεπτό παθιασμένου φιλιού είναι αρκετό για να χάσουμε 26 θερμίδες. Αν το φιλί αυτό ξεχειλίζει από πόθο και πάθος ακόμη περισσότερο σε ένα λεπτό χάνουμε τουλάχιστον 39 θερμίδες
Ο εγκέφαλος απελευθερώνει σημαντικές ποσότητες ντοπαμίνης και Ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης και του σεξουαλικού ερεθισμού. (Είναι η ίδια ορμόνη που παράγεται κατά τη διάρκεια του θηλασμού και ουσιαστικά είναι ταυτισμένη με την ευτυχία). Οι ποσότητες αυτές ρίχνουν σημαντικά τα επίπεδα του άγχους στον άνθρωπο και μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα.
Σύμφωνα  με έρευνα  του University College London,το χάδι μειώνει τον πόνο μπορεί να δράσει ως παυσίπονο. Τόσο η ένταση όσο και η οξύτητα του πόνου μπορεί να περιοριστούν όταν κοντά στην περιοχής που πονά (γύρω στα 2,5-5 εκατοστά) εφαρμοστεί ένα απαλό άγγιγμα.
Ένα χάδι στον ώμο ή την πλάτη είναι ο πιο εύκολος τρόπος να εκδηλώσετε στους άλλους το ενδιαφέρον σας ή να εκφράσετε τη συμπαράστασή σας, όταν περνούν μια δύσκολη στιγμή και αποτελεί ίσως τον πιο ουσιαστικό τρόπο για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας προς τους άλλους.
H σωματική επαφή βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και συμβάλλει ουσιαστικά στον περιορισμό του άγχους
Σας αφιερώνω στίχους από ενα τραγούδι που ηρθε στο μυαλό…

 

“Φέρτε μου χρώμα από την έρημο
κι ένα πανσέληνο κορμί.
Φέρτε μου χάδι και φιλί
απ’ την ψυχή ως την ψυχή
να ζωγραφίσω την καινούργια μου ζωή.”
Φωτεινή
Υ.Γ. Μην ξεχνάτε οτι η Yoga απελευθερώνει όλα σας τα συναισθήματα!
Δείτε όλα τα Retreat Του 2019 ΕΔΩ