Φόρτωση Εκδηλώσεις
15
Απρίλιος

Yoga Retreat στην Συγκλονιστική Καππαδοκία (Πάσχα│Μεγάλη Εβδομάδα 15-20 Απριλίου 2022)

15 Απριλίου - 20 Απριλίου840€
 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
Yoga retreat cappadokia
Η χώρα των όμορφων αλόγων, η Καππαδοκία, μας περιένει να ζήσουμε την εμπειρία του Yoga Retreat το Πάσχα/M.Εβδομάδα του 2022. Μια μοναδική ατμόσφαιρα ανατολής, με εκατοντάδες υπόγειες πολιτείες, υπόσκαφες εκκλησίες και βόλτες με αερόστατα που συναρπάζουν κάθε ταξιδιώτη. Φημίζεται για την αγορά της, τα χαλιά, τα κρασιά, τα ειδη λαικής τέχνης και αξεπέραστων ιστορικών μνημείων και φυσικής ομορφιάς.
Θα ζήσουμε ένα από τα πιο συγκλονιστικά ταξίδια μας στο εξωτερικό, συνδυάζοντας τις πρακτικές μας σε μοναδικούς χώρους απέραντων αυτοκρατοριών και ατελείωτων καραβανιών.
Διαβάστε το άρθρο μετά την επίσκεψη (inspection) μου στην Καππαδοκία για να ρυθμίσω τις τελευταιες λεπτομέρειες του retreat . Πατήστε ΕΔΩ..

1η ημέρα: Αθήνα – Κωνσταντινούπολη– Καισάρεια

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα ακολουθήσει πτήση για Καισάρεια. Άφιξη και περνώντας από Καισάρεια φτάνουμε στο Προκόπι.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος – Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστρέφουμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: KAΠΠΑΔΟΚΙΑ

Σήμερα προτείνουμε στους τολμηρούς, μια … πτήση με το αερόστατο για να θαυμάσετε την Καππαδοκία από ψηλά ! Στη συνέχεια: Αναχώρηση για την κοιλάδα της αγάπης (Love Volley), το όνομα της το πήρε από τους τεράστιους βράχους σε σχήμα φαλού που κατακλύζουν το μέρος, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα «αγαπησιάρικο» και εντυπωσιακό τοπίο. Συνεχίζουμε με την υπόγεια πόλη της Καππαδοκίας Μαλακοπή. Η υπόγεια πόλη στη Μαλακοπή (Melegubu ή Derinkuyu) είναι η μεγαλύτερη που έχει ανασκαφτεί στην Τουρκία. Το συγκρότημα έχει συνολικά 11 επίπεδα, αν και πολλά από αυτά δεν έχουν ανασκαφεί. Καλύπτει μια έκταση 2.000 τετραγωνικών ποδών, η οποία πιθανόν να φτάνει τα 7.000 τετραγωνικά πόδια (650 τετρ. μέτρα). Κάθε επίπεδο θα μπορούσε να κλείσει ανεξάρτητα από τα άλλα. Η πόλη είναι συνδεδεμένη με άλλες υπόγειες πόλεις με σήραγγες πολλών χιλιομέτρων. Οι χώροι στις υπόγειες πόλεις είναι αρκετά στενοί
οπότε αν κάποιος είναι κλειστοφοβικός καλύτερα να το αποφύγει. Επόμενη μας επίσκεψη η Σινασός. Περπατάμε στις ελληνικές γειτονιές με τα πανέμορφα αρχοντικά και επισκεπτόμαστε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.  Το απόγευμα θα δουμε το ηλιοβασίλεμα στην κόκκινη κοιλάδα (Red Valley). Επιστρέφουμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: KAΠΠΑΔΟΚΙΑ- ΙΚΟΝΙΟ

Αναχώρηση για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μ.Χ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις “Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζεται το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα (δεν περιλαμβάνεται) αλλά και για να περπατήσουμε αυτή την ιστορική πόλη. Από την εξαιρετική, τοπική κουζίνα της ξεχωρίζουν το μαντί και ο παστουρμάς. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούμε καταστήματα αφιερωμένα σε αυτά τα αριστουργήματα της γαστρονομίας. Αναχώρηση για το  Ικόνιο.Άφιξη  στην αρχαία πόλη Ικόνιο, μια από τις ιερές πόλεις της Τουρκίας.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΙΚΟΝΙΟ – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα

Πρωινό και άμεση αναχώρηση προς το αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση μας για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και ακολουθεί η πτήση της επιστροφής μας.

Οι πρακτικές Yoga θα γινονται καθημερινά, μία φορα την ημέρα, πρωί ή απόγευμα, ανάλογα με το πρόγραμμα μας. 

*Για την είσοδό σας στην Τουρκία δεν χρειάζεστε visa. Αρκεί ταυτότητα νέου τύπου με λατινικά γράμματα ή διαβατήριο.

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος με μια διανυκτέρευση στο Anemon Hotel 5*, για 2 διανυκτερεύσεις στο Perissia 5* & 2 διανυκτερεύσεις στο Utopia Cave Hotel παρακάτω:
Δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο: 840€/άτομο
Επιβάρυνση μονοκλίνου +150€
* για αναχώρηση απο άλλο μέρος, πχ Θεσσαλονίκη ΄ή εξωτερικό ,παρακαλώ κάντε μας ζήτηση για να σας ενημερώσουμε για τις πτήσεις και το κόστος.

Τρόπος Πληρωμής

 • 200€ προκατλαβολή-δέσμευση θέσης
 • 240€ μέχρι 7 Μαρτίου 2022
 • 200€ μέχρι 6 Απριλίου 2022
 • 200€  στο αεροδρόμιο cash, για έξοδα ασφαλειών και τοπικών εισόδων

**Τραπέζικοί λογαριασμοί πατήστε ΕΔΩ… (μην ξεχάσετε να γράψετε το όνομα σας στην κατάθεση) 

Οι τρεις πρώτες δόσεις μπορούν να γίνουν και με πληρωμή κάρτας σε δόσεις

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Καισάρεια-Αθήνα μέσω Κων/πολης με Pegasus Airlines
 • Φόροι αεροδρομίου, χειραποσκευή & παραδοτέα αποσκευή 20 κιλών
 • 5 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές-ξεναγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
 • Ασφάλεια Ατυχήματος/Ξαφνικής Ασθένειας INTERAMERICAN για κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και για Covid-19. Επιστροφή πλήρως του ποσού ακόμα και σε περίπτωση Covid πριν απο το ταξίδι. Πληροφορίες ΕΔΩ
 • 5 μαθήματα Yoga

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους και μουσεία.
 • Ποτά ή αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων.

Προαιρετικά:

Πτήση με αερόστατο, κόστος κατ’άτομο: 150 ευρώ.
Στο αερόστατο χωράνε μεχρι 20 άτομα, η πτήση είναι πάντα ξημερώματα, αναχώρηση από το ξενοδοχείο περίπου ώρα 05:00’. Τη μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο – αερόστατο – ξενοδοχείο, αναλαμβάνει η εταιρεία με το αερόστατο. Επίσης προσφέρουν ένα ελαφρύ σνακ πριν την πτήση (έναντι πρωινού γεύματος) και μετά την πτήση, ένα αναμνηστικό σαν δίπλωμα πτήσης. Διαβάστε την εμπειρία μου ΕΔΩ…

*οι κρατήσεις για το αερόστατο πρέπει να γίνουν αρκετά πριν την αναχώρηση μας για Καππαδοκία

Yoga Retreat Cappadokia Kapadokya

Covid update

Αυτα που ισχύουν αυτή τη στιγμή: Για την αναχώρηση μας προς Τουρκία χρειάζεται είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή PCR 72ώρου ή Rapid Test 48ώρου. Για την επιστροφή μας στην Ελλάδα  χρειάζεται μόνο σε μη εμβολιασμένους PCR 72ωρου ή Rapid test 24ωρου. Στους εμβολιασμένους ή με πιστοποιητικό νόσησης δεν χρειάζεται κάτι. Με καποιο μικρό κόστος θα έρθουν στο ξενοδοχείο για να μας κάνουν το test. Είναι μια εύκολη διαδικασία. Για να μπαίνουμε σε μαγαζιά ή εστιατόρια θα κατεβάσουμε τοπικά ένα app.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 
Φωτεινή Μπήτρου  fotini.bitrou@gmail.com, +30 6932431281
Ακύρωση

Για τους Γενικούς Όρους πατήστε ΕΔΩ

Cappadokia Yoga Retreat

Ωράρια πτήσεων:

15/4  TK 1846 ΑΘΗΝΑ ΚΩΝ   10.15 – 11.45

15/4  TK 2014 ΚΩΝ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ    16.10 – 17.30

20/04  ΙΚΟΝΙΟ-ΚΩΝ-ΠΟΛΗ               09.25 – 10.40

20/04  ΚΩΝ-ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ               16.15 – 17.45

Yoga Instructor

Φωτεινή Μπήτρου (Hatha, Restorative & Vinyasa Yoga)

Η Φωτεινή κατάγεται λειτουργεί το Kouros studio . Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια Yoga Alliance E-RYT 500 και απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ Αθηνών). Στο παρλεθόν υπήρξε πανελλήνια πρωταθλήτρια στο στίβο 800μ και 1500μ.

Για το Βιογραφικό της Yoga instructor Φωτεινής Μπήτρου καντε click ΕΔΩ

 

H εκδρομή γίνεται σε συνεργασία με το Signature Travel, έναν απο τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα, με πάνω απο 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο. Cappadokia Yoga Retreat

Για την είσοδό σας στην Τουρκία δεν χρειάζόμαστε visa. Αρκεί ταυτότητα ή διαβατήριο νέου τύπου με λατινικά γράμματα.

Yoga Retreat Cappadokia Kapadokya

ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 

 

46 Παλαιότερα Yoga Retreat με την Φωτεινή
 1. Yoga Retreat στο Εντυπωσιακό The Westin Costa Navarino, Μάρτιος 2022 click
 2. Yoga Retreat σε ένα Συναρπαστικό Ταξίδι στη Φύση, Ζαγοροχώρια Ιαν. 2022 click
 3. H Φύση μας Κάλεσε στο Yoga Retreat των Αγράφων για 3η χρονιά, Montanema Δεκ. 2021 click
 4. Yoga Retreat στον Απόλυτο Spa Προορισμό, Euphoria Retreat Μυστράς, Νοε. 2021 click
 5. Yoga Retreat στο Βουνό των Κενταύρων, Τσαγκαράδα Πήλιο, 12 Μonths Hotel, Οκτ. 2021 click
 6. Yoga Retreat στις Μαγευτικές Dexamenes Seaside Hotel, Κουρούτα, Οκτ. 2021 click
 7. 40ο Επετειακό Yoga Retreat στην Αίγινα 2021 – LaLiBay Resort & Spa Σεπτ. 2021 click
 8. Yoga Retreat στην Λήμνο για 2η συνεχόμενη χρονιά, Keros Blue Σεπτ. 2021 click
 9. Yoga Retreat στην Πεταλούδα του Αιγαίου, Αστυπάλαια για 2η χρονιά, Kalderimi Ιούνιος 2021 click
 10. Η Ικαρία το Μαγικό Νησί, για 6η συνεχόμενη χρονιά Yoga Retreat, Karras Hotel Ιούνιος 2021 click
 11. Yoga Retreat στα Κύθηρα, Ένα Νησί Mύθος, Porto Delfino, Ιούνιος 2021 click
 12. Yoga Retreat στην Ελάφονησο, Capari Suites, Ιούνιος 2021 click
 13. Ένα Yoga Retreat γεμάτο ήχους στην Αίγινα, Irides, Μαίος 2021 click
 14. Yoga Retreat στα Ορεινά Τζουμέρκα. Orizontes 5*, Μάιος 2021 click
 15. Yoga Retreat στον Μυθικό Μυστρά , Euphoria Retreat, Οκτώβριος 2020 click 
 16. Γεμάτο Φως Yoga Retreat στην Αίγινα, LaLiBay Resort & Spa, Σεπτέμβριος 2020 click
 17. Yoga Retreat στην ανεξάντλητη Ικαρία για 5η χρονια, Σεπτέμβριος 2020 click
 18. Ταξίδι στα Κύθηρα, σε ένα αξέχαστο Yoga Retreat, Αύγουστος 2020 click
 19. Yoga Retreat στην Λήμνο, ένα Νησί Έκπληξη, Ιούλιος 2020 click
 20. Ένα Ξεχωριστό Yoga Retreat στο The Westin Costa Navarino, Κ. Δευτέρα 2020 click
 21. Ένα Yoga Retreat βγαλμένο από Παραμύθι, Μονεμβασιά Ιανουάριος 2020 click
 22. Εντυπωσιακές Εικόνες απο το Yoga Retreat στην Σρι Λάνκα, Δεκ. 2019 click
 23. Yoga Retreat δίπλα στη Θάλασσα, στην Αίγινα, 2019 click
 24. Yoga Retreat στο Φυσικό Περιβάλλον των Αγράφων Λίμνη Πλαστήρα Οκτ. 2019 click
 25. Yoga Retreat στον επίγειο παράδεισο του Onar στη παραλία της Άχλας στην Άνδρο, 2019 click
 26. Ένα απο τα Δημοφιλέστερα Yoga Retreat στην Ελλάδα, στην Ικαρία,για 4η Χρονιά 2019 click
 27. Ένας Μοναδικός Προορισμός για Yoga Retreat, τα Εναλλακτικά Κύθηρα, 2019 click
 28. Detox Yoga Retreat στο καλύτερο Ιαματικό Spa στην Ελλάδα, Αιδηψός, Thermae Sylla Spa click
 29. Ένα αξέχαστο Yoga Retreat στη Λακωνική Μάνη, Petra & Fos το 2019 click
 30. Ένα Εντυπωσιακό Yoga Retreat στη Χιονισμένη Ελλάδα. Άγραφα-Λίμνη Πλαστήρα το 2018 click
 31. Yoga με θέα το Aπέραντο Γαλάζιο στη Πεταλούδα του Αιγαίου, Αστυπάλαια το 2018 click
 32. Ένα από τα πιο δημοφιλή Yoga Retreat στην Ελλάδα, Ικαρία το 2018 click
 33. Το Πρώτο Yoga Retreat Εν Πλω σε Κρουζιερόπουλο στην Ελλάδα click
 34. Yoga Retreat σε Yurt στο Abelionas Retreat Μεσσηνία το 2018  click
 35. To Columbia beach Resort Φιλοξένησε το Μεγαλύτερο Yoga Retreat στην Κύπρο το 2017 click
 36. Χαλάρωση με Υοga στο Νησί της Ηρεμίας, Ικαρία 2017 click
 37. Yoga Retreat στην Αντίπαρο 2017 click
 38. Yoga retreat σε ένα Νησί γεμάτο Ελλάδα, τη Πάρο 2017 click
 39. Κοντινό break με Yoga Retreat στην Αίγινα, Αίγινα 2017 click
 40. To Costa Navarino Φιλοξένησε το Μεγαλύτερο Yoga Retreat στην Ελλάδα το 2017 click
 41. Υοga Retreat στην Αράχωβα 2-5 Ιανουαρίου 2017 click
 42. Διακοπές Αναζωογόνησης με Yoga στα Σύβοτα Θεσπρωτίας 6-9 Οκτωβρίου 2016 click
 43. Ένα Αξέχαστο Yoga Retreat στην Ικαρία 24-29 Ιουνίου 2016 click
 44. Yoga Retreat στην Αίγινα το Σεπτέμβριο του 2016 click
 45. Τι έζησα στο 3μερο Yoga Retreat στην Αίγινα 20-22 Μαϊου 2016 click
 46. Yoga & Spa retreat στο Thermae Resort & Spa Platystomo 29-31 Ιανουαρίου 2016 click
Ολα τα Yoga Retreat 2022 ΕΔΩ…

 

Λεπτομέρειες

Αρχή: 15 Απριλίου
Τέλος: 20 Απριλίου
Κόστος: 840€

Χώρος Διεξαγωγής

Venue Name: Cappadokia

Διοργανωτής

Organizer Name: Fotini Bitrou
Τηλέφωνο: +30 6932431281
Email:
Ιστότοπος: www.purefitness.gr