Οι Πνεύμονες σου γράφουν Γράμμα σε Σένα

Οι Πνεύμονες σου γράφουν Γράμμα σε Σένα

Γειά σας,
Είμαστε οι πνεύμονες σας!!!!!
είμαστε ο αριστερός και ο δεξιός που μοιάζουμε με σφουγγάρια και βρισκόμαστε εντός της θωρακικής κοιλότητας. Ο δεξιός πνεύμονας, χωρίζομαι σε 3 τμήματα που ονομάζονται λοβοί, ενώ ο αριστερός πνεύμονας έχει 2 λοβούς. Όταν εισπνέετε, ο αέρας περνάει από το στόμα και φτάνει σε μας, τους πνεύμονες, μέσω της τραχείας. Η τραχεία χωρίζεται σε σωλήνες που λέγονται βρόγχοι, οι οποίοι με τη σειρά τους χωρίζονται σε κλάδους που λέγονται βρογχιόλια και καταλήγουν σε μικροσκοπικούς σάκους που ονομάζονται κυψελίδες.
Πολλά μικρά αγγεία έρχονται σε επαφή με τις κυψελίδες και απορροφούν από αυτές το οξυγόνο του εισπνεόμενου αέρα ενώ ταυτόχρονα αποδίδουν προς αυτές το διοξείδιο του άνθρακα που έχει σχηματιστεί στο σώμα. Αυτό το τελευταίο αποβάλλεται στο περιβάλλον με την εκπνοή.
Καθημερινά εισπνέεις και εκπνέεις, κατά μέσο όρο 25.000 φορές, φιλτράροντας τον αέρα που είναι απαραίτητος για την επιβίωση σου.
Ανάμεσα μας, στον δεξί και αριστερό βρίσκεται το μεσοθωράκιο, μέρος του οποίου είναι η καρδιά, ο οισοφάγος και τα μεγάλα αγγεία. Επίσης, στο μεσοθωράκιο βρίσκονται οι λεμφαδένες που παροχετεύουν τη λέμφο από μας τους πνεύμονες .
 Η οξυγόνωση μας, είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του σώματος. Σε περίπτωση που φράξουμε  από κάτι, όπως το θαλασσινό νερό ή φαγητό, τότε ο οργανισμός μπαίνει σε κίνδυνο και χρειάζεται να μας   καθαρίσετε, πολύ γρήγορα.
Όταν δεν είμαστε σε φόρμα, σου δημιουργούμε, αίσθημα κόπωσης, βήχα, προβλήματα στην αναπνοή, θορυβώδης αναπνοή, πόνο στο στήθος.
Για να μας διατηρείς σε φόρμα
  • Ξεκίνα άσκηση
  • Κάνε αναπνευστικές ασκήσεις
  • Κάνε εισπνοές με αιθέρια έλαια
  • Βελτίωσε την διατροφή σου, πρόσθεσε ψάρια, μπανάνα, τυρί και γκρέιπφρουτ
Μας αρέσει πολύ η βιταμίνη D, για αυτό για την ενίσχυση της, σου συνιστούμε, περίπου 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο την ημέρα, καθώς και μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά ψάρια (π.χ. σολομός, τόνος, ρέγγα, σκουμπρί). Σε περίπτωση σοβαρής έλλειψης, προτείνεται η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης D. Μας είναι απαραίτητη
Όσο μας προσέχεις, θα σε προσέχουμε.
Με εκτίμηση
Οι πνεύμονες σου