Η Αίγινα υποδέχθηκε το 1ο Yoga Marathon

Η Αίγινα υποδέχθηκε το 1ο Yoga Marathon

1ο  Yoga Marathon στην παραλία του Μαραθώνα Αίγινας ήταν μια μονοήμερη (κι όχι μόνο) εκδρομή, που διοργάνωσε το Yoga House (Αθήνα) και το Pure Fitness (Αίγινα) τη Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018,
Στη διάρκεια των 3,5 ωρών οι τρεις Yoga Instructors Χρήστος Χαρικιόπουλος, Κατερίνα Σπυροπούλου και Φωτεινή Μπήτρου είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν μια βεντάλια μαθημάτων που ακολουθούσαν μια αρμονική ροή από Hatha Flow Yoga, Yoga Trance Dance και Restorative & Yoga Nidra, σε μια ειδικά διαμορφωμένη outdoor αίθουσα, δίπλα στη θάλασσα.

Οι είκοσι μόνο μέρες προετοιμασίας για αυτό το μεγάλο καλοκαιρινό event, έδωσαν την ευκαιρία σε ανθρώπους που αγαπούν την yoga απο Αθήνα & Αίγινα να γεμίσουν την υπέροχη κατασκευή και να απολαύσουν ενα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για αυτή την εκδήλωση.

Όλες οι παραπάνω πρακτικές ήταν ανοιχτές σε ασκούμενους όλων των επίπεδων, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Στο τέλος οι συμμετέχοντες μαζι με του δασκάλους είχαν την ευκαιρία, μετά την εντατική πρακτική και χαλάρωση, να κάνουν μια βουτιά στη θάλασσα, να απολαύσουν το ήλιο και στο τέλος πριν αποχαιρετήσουν το νησί να συμμετέχουν σε μερικές απο τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιστικιού.

H Κατερίνα Σπυροπούλκου έγραψε για την εμπειρία της:

Είναι περίεργο κάθε φορά που βρίσκεσαι σε ένα αγαπημένο μέρος πως τελικά βιώνεις την στιγμή. Πως ο ίδιος τόπος σε διαφορετική χρονική στιγμή είναι ιδωμένος από «άλλα»μάτια. Τα «άλλα» όμως πάντα δικά σου μάτια. Μετά από πολλά συναπτά καλοκαίρια και όχι μόνο, διακοπών στην Αίγινα είδα, ένιωσα και βίωσα τον τόπο τελείως διαφορετικά κατά την διάρκεια του Μαραθωνίου yoga, στον Μαραθώνα. Η παραλία, η άμμος, τα δέντρα, η θάλασσα, ο ήλιος και ο αέρας απέκτησαν διαφορετική υπόσταση. Έγιναν μέρος της πρακτικής μας ο ήχος του αέρα και της θάλασσας, η δροσιά τους, το φως του ήλιου, η επαφή με την γη, την άμμο, ήταν τα στοιχεία εκείνα που έκαναν την κίνησή μας διαφορετική. Μπόρεσα να νιώσω τις δονήσεις του νησιού και να συνδεθώ με την ιερότητά του, με την ιστορία και το προγονικό πνεύμα, με την Αφαία, ίσως για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια στο νησί. Διδάσκοντας το Yoga trans Dance ένιωσα μία δίνη να παρασέρνει όλους μας όσοι είμαστε εκεί σε μία κατάσταση διευρυμένης αντίληψης που είναι ουσιαστικά ο στόχος της συγκεκριμένης πρακτικής. Και το αναφέρω σαν κάτι σημαντικό γιατί μόνο εύκολο δεν είναι και σίγουρα ο στόχος δεν επιτυγχάνεται σε κάθε πρακτική.Είναι η ενέργεια του χώρου, των ανθρώπων που βιώνουν την στιγμή, των ανθρώπων –δασκάλων που καθοδηγούν την πρακτική καθώς και των ανθρώπων –διοργανωτών, που μεένα μαγικό τρόπο λειτουργούν συνολικά και τελικά φτάνουμε στον στόχο: Ένωση,Διεύρυνση, Απελευθέρωση. Αυτό ακριβώς συνέβη στον 1 ο Yoga Marathon στην Αίγινα.Θα υπάρξει και συνέχεια ελπίζω, εκεί στην ίδια παραλία με την Επίδαυρο να μας στέλνει «φως» από απέναντι, με την Φωτεινή και τον Χρήστο και το υπέροχο μεταξύ μας δέσιμο που συνέβη αβίαστα, με όλους όσους το χάρηκαν φέτος και πολλούς άλλους που ήθελαν να έρθουν αλλά δεν μπόρεσαν. Yoga Marathon στον Μαραθώνα της Αίγινας!
Όλοι ευχήθηκαν καλή αντάμωση για την επόμενη χρονιά στο 2ο Yoga Marathon στην Αίγινα τον Σεπτέμβριο του 2019.